Karhut murjoi EV Akatemian rumin lukemin

Porin Urheilutalolla nähtiin sunnuntaina varsinaiset turpakäräjät, kun vieraaksi saapunut EV Akatemia joutui poistumaan kaukalossa rumat 18-2 -tappiolukemat niskassaan. Tulos oli samalla Karhujen seurahistorian suurin voitto Divarissa ja sitä edeltäneessä 1.divisioonassa.

Ottelun alkutahdit nähtiin jo heti ensimmäisen 20 minuuttisen aikana. Tehokkaasti pelannut Karhulauma käytti omat paikkansa ja samaan aikaan kotijoukkueen maalilla pelannut Tomi Bergendahl hoiti omat tehtävänsä täydellisesti. Avauserässä kotijoukkue onnistui maalinteossa neljä kertaa, kun Vertti Rautava, Heikki Vanhatalo, Tuomas Huhtala ja Paavo Kankaanpää ohittivat EV Akatemian maalilla pelanneen Olli Härkäsen.

Sunnuntain peli taputeltiin lopullisesti toisessa erässä. Kotijoukkue iski pallon viidesti vieraiden maaliin ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana, ennen kuin vieraat onnistuivat ensimmäistä kertaa pelissä. Karhut voitti toisen erän lopulta numeroin 9-2. Kotijoukkueen maaleista toisessa erässä vastasivat Eero Vanhatalo ja Paavo Kankaanpää kahdella maalilla sekä maalin mieheen tehneet Vertti Rautava, Roni Tuomela, Julius Tuominen, Matti Vapaniemi ja Tuomas Puisto.

Päätöserässä Karhut kaunisteli loppulukemia vielä viidellä osumalla. Eero Vanhatalo iski päätöserään hattutempun ja Paavo Kankaanpää sekä Tuomas Puisto lisäsivät vielä omiin tehosarakkeisiin yhden maalin mieheen.

Pahiten vieraita sunnuntaina kurittivat Eero Vanhatalo 5+1 ja Paavo Kankaanpää 4+1. Vanhatalo merkkautti tällä kaudella EV Akatemiaa vastaan pelatuissa kahdessa ottelussa peräti kymmenen tehtyä maalia.

Sunnuntainen voitto oli siis Karhujen Divarihistorian suurinumeroisin voitto. Aiemmin porilaisryhmä on onnistunut voittamaan Divarissa vastustajansa kymmenellä maalilla kolme kertaa. Nyt tuo ennätys rikottiin siis kuudella maalilla.