Karhuille ansaittu voitto lauantai-iltapäivän ottelusta

Sarjakakkonen O2-Jyväskylä joutui poistumaan Porin Urheilutalolta ilman sarjapisteitä. Karhut veivät ottelun lukemin 5-2.

Karhujen kauden viidennessä pelissä joukkue jatkoi siitä, mihin viime viikonloppuna Lappeenrannassa jäätiin. Kauden kaikki aiemmat pelinsä voittanut O2-Jyväskylä jäi Porissa ilman pisteitä. Karhut pystyivät nollamaan kohutun Divarin maalipörssin kärjen, Divarin kuukauden pelaajaksikin valitun Markus Mannisen sekä koko O2:n tehoketjun.

Ensimmäisen erän puolen välin jälkeen Karhut aloitti maalinteon. Roni Tuomela ohjasi Juho Myllyharjun syötöstä pallon hyllylle. Minuutti ennen ensimmäisen erän loppua Juuso Ahola vei Karhut 2-0 johtoon Eero Vanhatalon syötöstä. Toisen erän alkuun O2 kuitenkin kavensi tilanteeksi 2-1, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Vanhatalo kuittasi tämän Aholan syötöstä. Toiselle erätauolle lähdettiin Karhujen 3-1 johdossa.

Karhut jatkoi maalintekoa kolmannen erän alkupuolella, kun Ville Salonen tökkää vastustajan maalivahdin längistä liruvan pallon verkkoon. Syöttäjäksi tähän merkittiin jälleen Ahola. Hetkeä myöhemmin Henry Stenfors teki Divariuransa ensimmäisen maalin Tomi Jerkun syötöstä. Tilanne oli 5-1. Kolmannen erän puolivälissä oranssit kavensi vielä lukemat 5-2:een. Tämän jälkeen ottelussa ei enää enempää maaleja nähty.

”Peli ratkesi vähän siihen, kun saatiin kolmannen erän alkuun 4-1 ja 5-1 maalit. Kaveri pääsi siinä vielä kaventamaan, mutta ei siinä sitten kuitenkaan ollut mitään kauheeta loppupainettakaan. Pystyttiin kontrolloimaan loppukin ihan hyvin, vaikka O2 pelaili ilman häkkäriä”, Karhujen päävalmentaja Pekka Nylund kertoo.

Karhut pelasivat siistiä peliä ilman ainuttakaan jäähymerkintää. Vastustaja otti puolestaan kaksi kahden minuutin jäähyä ottelun aikana, mutta Karhut ei saanut ylivoimaansa hyödynnettyä. Henry Stenfors teki ensimmäisen maalinsa Divarissa ja sai Dante Pizza & Barin palkitseman Karhujen nälkäisimmän pelaajan palkinnon. ”Stenfors pelasi tosi hyvän pelin. Hän on ottanut hyvin paikkansa puolustuksessa ja pystynyt pelaamaan hyvin sekä pallollisena että pallottomana. Kaksi viime peliä on ollut tosi hyviä esityksiä häneltä”, Nylund kertoo. Juuso Ahola piti lupauksensa tehdä kolme pistettä ottelussa (1+2). ”Myös Ahola oli tänään tosi hyvä. Oli ehdottomasti Juuson kauden paras peli”, Nylund lisää. ”Lisäksi meidän kolmas kenttä pelasi hyvin viisikkona. He pystyivät pelaamaan O2:n ykköskenttää vastaan eikä ollut mitään ongelmia. Pojat hoiti kyllä hommansa tosi hienosti ja tekivät siihen vielä yhden maalinkin”, Nylund kehuu.

”Pelattiin kaiken kaikkiaan hyvä peli ja aika lailla niin, mitä oltiin ajateltukin. Tavoitteena oli, että O2 ei pääse kauheasti keskustaan maalipaikoille ja pidettäisiin ne laitojen vieressä, kun niillä on pallo. Onnistuttiin tässä melko hyvin, sillä vastustajalle ei kovin montaa maalipaikkaa auennut siihen keskustaan. Pystyttiin siis sulkemaan keskusta pois ja aika hyvin pystyttiin vielä peittämäänkin laukauksia. Arvid Vonkilla oli vaan 13 torjuntaa ja kaksi päästettyä maalia. Meillä oli hyvä maalivahtipeli, mutta oli hyvä puolustuspelikin, joka oli avain voittoon lauantaina. Tiedettiin, että jos pystytään hyvin puolustamaan keskeltä, niin silloin jää aika paljon palloja siihen meille, mistä lähtee hyviä vastahyökkäyksiä. Aika pitkälti juuri vastahyökkäyksistä tehtiinkin maaleja. Ainakin kaksi ekaa maalia oli ihan puhtaasti vastahyökkäysmaaleja”, Nylund analysoi.

Sunnuntaiksi Karhut sai huilipäivän Rangersin koronakaranteenin vuoksi. Tuo ottelu siirtyy pelattavaksi perjantaina 11.12.2020. Karhujen ensi viikonlopun pelit ovat myös vaakalaudalla. Lauantain vastustajan EV-Akatemian joukkueessa sekä sunnuntain kotiottelun vastuksen Hawksin joukkueessa on molemmissa todettu koronatartunta. On siis hyvin mahdollista, että molemmat pelit siirtyvät pelattavaksi myöhemmin. Päätös joukkueiden karanteenista tulee alkuviikosta.