Karhut voitti jälleen LASBin

Sunnuntai-ilta Porin Urheilutalolla päättyi kotijoukkueen juhliin, sillä Karhut kaatoi tällä kaudella toistamiseen LASBin. Lahtelaiset joutuivat poistumaan bussiin karvas 5-4 tappio niskassaan.

LASB karkasi ensimmäisessä erässä jo 2-0 johtoon. Erän loppupuolella Karhut pääsi kuitenkin mukaan peliin ja tasoitti lukemat 2-2:een. Ajassa 17:23 Juuso Ahola laittaa pallon verkkoon Tuomas Huhtalan syötöstä. Seuraavaksi kello pysähtyy aikaan 18:04 ja nähdään Konsta Aron ensimmäinen liigamaali (syöttäjänä Juho Myllyharju).

”Ottelun alku oli aika tasainen ja kummallekin siunaantui pari hyvää paikkaa. Sen jälkeen pari omaa pallollisen pelin virhettä, mistä LASB rankaisi kummastakin. Maalien jälkeen saatiin taas paremmin juonenpäästä kiinni. Juuson maali toi paljon lisää uskoa omiin otteisiin ja Konstan liigauran avausmaali oli komea pommi”, muistelee vastuuvalmentaja Pekka Nylund ottelun ensimmäistä erää.

Toisen erän alkupuolella Tomi Jerkun laaseri uppoaa verkon perukoille. Syöttöpisteen tähän merkkauttaa itselleen Tuomas Puisto. Karhut menee erän puolivälin paikkeilla jo kahden maalin johtoon, kun Myllyharju ja Aro ovat taas asialla. Aro löytää Myllyharjun loistavalla syötöllä takatolpalta. LASBin pukukoppimaali nähdään kuitenkin ylivoimalla ja erätauolle mennään Karhujen 4-3 johtoasemassa.

”Toiseen erään saatiin pirteä startti ja Tomppa veikin meidät johtoon aika nopeasti. Tämäkin erä oli aika tasainen. Ennen erän puoliväliä saatiin vielä toinen maali. Meillä oli ehkä tämän jälkeen sauma painaa pari maalia lisää, mutta LASB pääsi erän loppuun vielä ylivoimalla kaventamaan. Erä oli meiltä kaikkiaan ottelun parasta tekemistä”, Nylund sanoo.

LASB tasoittaa ottelun heti kolmannen erän alkupuolella. Vasta kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua nähdään seuraava maali. Se on Karhujen Eero Vanhatalon iskemä ylivoimamaali, johon Ahola antaa loisto passin. Lopun tiukoista tilanteista selvitään maalivahti Arvid Vonkin toimiessa viimeisenä lukkona puolustuksessa. Näin ollen LASB taipuu myös Porissa loppulukemin 5-4 ja tärkeät kolme pistettä jäävät Karhuille.

”Kolmannen erän alkuun LASB tasoitti pelin, jonka jälkeen erä oli ehkä hiukan varovaista peliä kummaltakin. Kumpikin pääsi kokeilemaan kerran ylivoimaa tässä erässä. Onneksi meillä alivoima toimi hyvin, kuten ylivoimakin ja sitä kautta käännettiin voitto itselle”, kertoo Nylund tyytyväisenä.

Ottelu oli koko 60 minuuttia tiukkaa taistelua, mutta pisteet olivat Karhuveljille elintärkeät jatkon kannalta. Sijoitus sarjataulukossa nousi kahdella ja Karhut löytyy nyt sijalta 11, mennen pisteissä Steelersin ja Jymyn ohi. Tiukka vääntö näiden kolmen joukkueen kesken jatkuu edelleen siitä, kuka putoaa suoraan Divariin ensi kaudeksi, kuka karsii sarjapaikastaan ja kuka selvittää tiensä suoran säilyjän paikalle ensi kaudeksi F-liigaan.

”Kaikkiaan hyvää tekemistä muutamia nukahduksia lukuun ottamatta. Halmisen Jonilta tosi hyvää peliä ja Myllyharju-Aro parivaljakko toi mukavasti hyökkäyspäähän tehoja Juuson viisikon takaa, mitä ollaan tässä hieman kaivattukin. Myös Arvidilta jälleen erinomainen esitys tolppien välissä”, Nylund päättää.

Dante Pizza & Barin palkitsema Karhujen nälkäisin pelaaja ottelussa oli ensimmäisen liigamaalinsa sekä kokonaistehot 1+1 tehnyt Konsta Aro. Porin Leipä palkitsi LASBin parhaana kapteeni Perttu Koljosen sekä Karhujen parhaana Juho Myllyharjun. Perjantaina Karhujen ohjelmassa on vieraspeli Espooseen, Indiansin vieraaksi ja heti perään lauantaina vieraillaan Classicin uudessa Bläk Boksissa, Lempäälän Ideaparkissa.