Karhuille pisteet keskiviikkona Vantaalta

Kuva: Juhani Järvenpää

Karhut haki täyden pistepotin Tiikereiltä. Ottelun alku oli Karhuilta vahva, mutta Tiikerit taisteli itsensä peliin mukaan. Loppulukemat olivat Tikkurilassa illan päätteeksi 7-10 Karhuille.

Karhut aloitti ottelun vahvasti mennen ensimmäisessä erässä alle 12 minuutin pelin jälkeen jo 6-0 johtoon. Näytti siltä, että lukemista tulee rumat ja voittajasta ei ole epäselvyyttä. Toisin kuitenkin kävi. Tiikerien aikalisä ei tuottanut tulosta, mutta maalivahdin vaihdon jälkeen alkoi tapahtua. Tilanne kaventui ensin 1-6:een ylivoimalla ja hetkeä myöhemmin Tiikerit naulasivat toisen osumansa. Erätauolle poistutaan kuitenkin Karhujen selkeässä 2-6 johdossa.

Toisen erän alkuun Tiikerit tekee kaksi osumaa lisää ja on tullut otteluun tosissaan mukaan. Tilanne tulostaululla on 4-6. Tiikerit pääsee myös koittamaan rangaistuslaukausta, mutta Karhujen Ville Lax torjuu tämän yrityksen. Erän puolivälin paikkeilla alkaa puolestaan taas tapahtua Karhujen toimesta. Kolme maalia lisää ja toistamiseen näyttää siltä, että Karhut menee menojaan. Tilanne erätauolle lähdettäessä on 4-9.

Kolmatta erää mennään pitkään maaleitta. Karhujen Tuukka Haudanlampi pääsee nyt puolestaan koittamaan rangaistuslaukausta, mutta tämäkään ei tuota tulosta. Tiikerit yrittää kavennusta ilman maalivahtia ja onnistuu siinä ensimmäistä kertaa, kun noin kolme minuuttia peliä on jäljellä. Seuraava maali syntyy tasaviisikoin 11 sekuntia myöhemmin ja se on myös Tiikerien käsialaa. Tässä vaiheessa on Karhujen vuoro ottaa aikalisä. Tiikerit kaventaa vielä ilman maalivahtia yhdellä ja tilanne on 7-9. Aikaa on jäljellä tässä kohtaa kaksi ja puoli minuuttia. Karhut kuitenkin kestää Tiikerien painostuksen ja 18 sekuntia ennen loppusummeria Joni Halminen viimeistelee ylivoimalla vielä lukemat 7-10:een tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Jani Rajalan kommentit Tiikerit-ottelusta: ”Painotettiin tähän peliin maalin tekemistä ja siinä oltiinkin tehokkaita. Kuusi maalia 12 minuuttiin ja luultiin, että peli oli siinä. Tämän jälkeen pelattiin vähän lepsusti ja passivoiduttiin. Toisen erän alku oli kanssa vaikea, mutta viimeinen 10 päästiin taas omalle tasolle. Kolmannessa erässä pelattiin tasaisesti, mutta pitkän jäähyn kautta ote kyllä siirtyi Tiikereille ja saatiin tehdä hommia loppuun asti. Hyvin kaveri pelasi ja oli ajoittain todella vaarallinen. Mikä tärkeintä, 3 pistettä Poriin keskiviikon vieraspelistä pimeässä syksyssä, joten ollaan tyytyväisiä! Janne Kuusiluodon johtama viisikko pelasi todella hyvän ottelun ja koko viisikko oli pelipäällä. Siitä iso peukku herroille.”

Ottelussa Karhujen parhaana pelaajana palkittiin tehot 1+4 tehnyt Janne Kuusiluoto. Sunnuntaina 16.10.2022 pelataan taas Porissa. Vastustajaksi saapuu O2 Jyväskylästä. Ottelu alkaa klo 16:00 Urheilutalolla. Tervetuloa! 🐻