• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Ex-kapteeni Ruohosen haastattelu


Kuva: Urheilusuomi.com

Viime kaudella kapteeninnauhaa Karhuissa kantanut Ruohonen hyvästeli heinäkuussa Cabaretin kirkkaat valot, pakkasi mailakassinsa ja karisti Porin pölyt jaloistaan. Tiensä Ruohonen löysi aikoinaan Degerbyn ratsutilan maille perustettuun Loviisan kaupunkiin. Loviisassa Ruohosta odottaa enemmän pölyä ja vähemmän valoja, mutta ennen kaikkea liigassa pelaava Loviisan Tor. Lähestyimme entistä kapteeniamme muutaman kysymyksen voimin, joihin hän ystävällisesti vastasikin.

1. Tatu Ruohonen, lähdit Loviisaan jatkamaan liigauraasi. Miksi tie vei juuri Loviisaan? Ottajia olisi varmasti ollut muuallakin.
 - Pari vaihtoehtoa oli, mutta päädyin Loviisaan. Loviisa tuntui aidosti olevan kiinnostunut ja lopulta asiat hoituivat hyvin. Lisäksi seuralla on tunnetusti myös Salibandyliigan parhaat fanit.

2. Loviisan väestöstä 43% puhuu äidinkielenään ruotsia. Kuinka kieli taipuu herra Ruohosella ja kummalla treeneissä vedetään?
 - Tuntuu, että se olisi 93%.. Lukion jälkeen ei ole ollut ruotsilla käyttöä, mutta kieli alkaa pikkuhiljaa taipua. Harjoitukset vedetään suomella, mutta kyllä sielläkin ruotsia aina kuulee.

3. Miten ikiporilainen on muuten sopeutunut Loviisaan?

 - Kulttuurishokki, kieltä luukunottamatta, on ollut melko pieni. Kaupunki ei nyt ole hirveän suuri, mutta en mitään metropolia odottanutkaan. Ihan mukava paikka tämä on.

4. Joukkueenne vahvistui suhteellisen kovalla pelimiehellä kun Juha Kivilehto hyväksyi Torin tarjouksen. Miltä se treenaaminen maailman parhaan puolustajan kanssa tuntuu?
 - Tosiaan, Kivilehdon Juha liittyi joukkueeseen. Hieno homma, että valitsi Torin, ottajia olisi ollut varmaan myös muualla. Hyvältä on treenaaminen tuntunut.

5. Torihuhut tiesivät kertoa, että Ruohonen ja Kivilehto ovat pelanneet pakkiparina harjoitusotteluissa. Pitääkö tieto paikkansa ja jos pitää, niin joko Ruohonen on ilmoittanut että ”varmista sää, mää nousen”?
 - Heh, vai torihuhut... Tieto pitää paikkansa. Olen yrittäny sanoa, että puolustajan tärkein tehtävä on suojella omaa maalia ja muistaa hoitaa sen. No ei, vielä ei ole ollut tarvetta alkaa neuvomaan. Itsellä on hyvä paikka ottaa oppia.

6. Mitkä ovat Ruohosen tulevaisuuden tavoitteet? Onko maajoukkue mielessä?
 - En ole sen kummempia tavotteita itselleni asettanut. Mennään kausi kerrallaan, joten tavoitteet ovat tällä hetkellä alkavassa kaudessa. Mutta turha sitä on kieltää, etteikö olisi hienoa päästä joskus maajoukkueeseen.

7.
Onko uudesta kapteenista Juha Tikasta Ruohosen korvaajaksi?
 - Hyvä mies on valittu jatkamaan "työtäni". Eiköhän Tiki hoida hommat hyvin.

8. Toimit Karhujen edeltäjän FBT Porin kapteenina ennen lähtöäsi. Millä mielin jätit joukkueen taaksesi? Entä millaisena näet Karhujen mahdollisuudet alkavalla kaudella? Onko paluu Karhuihin mahdollinen tulevaisuudessa?
 - Hyvillä mielin, ainakin omalta osaltani. Ei jäänyt mitään kaunoja. Mielestäni siis ihan hyvin tunnelmin. Pieni haikeus oli jättää seura, jossa olin koko ikäni pelannut. Tuli kuitenkin sopiva hetki lähteä katsomaan maailmaa Porin ulkopuolelta. Divari vaikuttaa erittäin tasaiselta. Vaikea veikata, mutta jos ihan tunnepohjalta sanotaan niin Karhut on sarjassa sijoilla 2-5. En halua sulkea pois mitään vaihtoehtoja, joten miksei paluu Karhuihin olisi mahdollinen joskus tulevaisuudessa.

9. Onnea ja menestystä tulevalle kaudelle. Muista pitää porilaista hulluutta yllä siellä, niin varmasti tulet pärjäämään.
 - Kiitoksia! Ei kai porilaisuudestaan pääse koskaan eroon... Eikä pidäkään! Tsemppiä Karhuille myös tulevaan kauteen.




Lue myös