• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Tallink Floorball Cup 2013 ennakko

Karhut aloittaa harjoitusottelukautensa viikonloppuna Tallinassa, missä joukkue osallistuu kuuden joukkueen Tallink Floorball Cupiin. Karhujen lohkossa pelaavat Divariin noussut FBC Turku sekä Viron B-maajoukkue. Toisessa lohkossa pelaavat SB Vaasa, FoSu sekä Viron A-maajoukkue. Karhut aloittaa turnauksen perjantaina klo 19 alkavalla pelillä Viron B-maajoukkuetta vastaan. Lauantaina klo 12.15 vastaan asettuu FBC Turku. Iltapäivällä ratkaistaan turnauksen paremmuusjärjestys, kun lohkojen ykköset pelaavat keskenään finaalin, kakkoset pronssiottelun ja kolmoset mittelevät sijoista 5 ja 6. 


Karhujen rankka elokuu on matkalla huipennukseensa, kun rankan jakson päättävät nyt pelattava TFC sekä viikon päästä siitä pelattava Karhu Cup. Fyysiset valmiudet tuskin ovat turnauksissa parhaimmillaan, sillä elokuussa ei juuri palauteltu olla. Harjoittelu on ollut voimapuoleen keskittyvää ja varsin kuluttavaa. Toisaalta turnausten on jo alunperin suunniteltu olevan niitä hetkiä joissa viimeisetkin mehut puristetaan pelaajista irti, ennen kuin syyskuun alussa höllätään ruuvia ja aletaan valmistautumaan alkavaan sarjaan. Toivoa sopii, ettei harjoittelun fyysisiä ominaisuuksia ole viety liian pitkälle ja loukkaantumisilta vältyttäisiin. 

Karhujen kokoonpano turnaukseen on 2+17. Turnauksesta tulee fyysisesti rankka, kun kahteen päivään pelataan 3 täysimittaista ottelua, eikä kokoonpano rotaatiota pystytä juurikaan tekemään.

Karhujen ottelut ovat katsottavissa ilmaiseksi suorana netistä. Nettistriimit löytyvät täältä Ottelut kuvataan kolmella kameralla, joten lähetysten laadun voi olettaa olevan varsin hyvä. Livestriimistä saamme kiittää nimeltä mainitsematonta ahvenanmaalaista vedonlyöntiyhtiötä.

Päävalmentaja Leinon mietteet turnauksen alla 
Lähdemme turnaukseen oikein kilpailukykyisellä joukkueella, tosin reserviä olisi voinut enemmänkin olla mukana. Me ollaan muutettu aika radikaalisti meidän tapaamme pelata ja tässä turnauksessa keskitytään teemana karvaukseen ja oman pään puolustamiseen, eli aika pallottoman pelin vetoisesti. On meillä hyökkäyspeliinkin pieniä juttuja jo tehtynä, mutta enemmän niihin keskitytään vasta tämän turnauksen jälkeen. Nyt pitää katsoa miten palloton peli toimii, vielä kun sitä pystyy hienosäätämään ennen kauden alkua. Nämä ovat pirun tärkeitä pelejä niitä ajatellen. Tietysti kannattajat katsovat tuloksia ja se on ihan ok, mutta meille tärkeintä on mitä siellä pelin sisällä tapahtuu. Voittaminen kuuluu aina olla tavoitteena, mutta kyllä meillä pääasiana on testata omaa uutta tapaa pelata ja iskostaa sitä pelaajien päihin. Omia vastaan pelatessa se on kuitenkin aina niin erilaista, kun toinen tietää mitä toinen tekee. 

Karhujen kokoonpano Tallinnassa:

Maalivahdit:

Valjanen
Bergendahl

Puolustajat:
Prokki Rami
Prokki Riku
Santanen
Ruohonen
Heino
Puisto
Salo Riku

Hyökkääjät:
Lahtinen
Hulkko
Tikka
Lindroos
Salonen
Boelius
Haavisto
Kaanaa
Krannila
Myllyharju

Lue myös