Karhut teki Ilveksestä kotikissan

Karhut avasi sarjakautensa Tampereella, jossa isäntäjoukkue Ilves kesytettiin lopulta kotikissaksi. Raholan peikosta ei ollut tietoakaan ja lopulta pisteet matkasivat Poriin selvin 12-3 numeroin.

Ensimmäinen erä oli vielä melko hermostunutta molemmin puolin. Ilveksen passiivisuus ehkä hieman yllätti ja kun samaan aikaan pelattiin kauden ensimmäinen ottelu ja osalle ottelu oli myös ensimmäinen miesten sarjoissa, ei numeroiden valossa tasaista erää voi pitää suurena ihmeenä. Toiseen erään asteltiin Karhujen 0-2 johdossa. Erä alkoi Karhujen ylivoimalla, sillä kotijoukkue Ilves valui kopista minuutin verran myöhässä. Ilmeisesti kopissa oli kuitenkin käsitelty oikeita asioita, sillä Ilves pelasi erittäin vahvan vaihdon alivoimaisenakin ja Karhujen yv-kentän oli tyytyminen ihmettelemään mitä täällä tapahtuu. Lopulta 44 sekunnin jälkeen Ilves tempaisi pallon alivoimalla verkkoon kaventaen ottelun 2-1 lukemiin.

Maali toimi Karhuille hyvänä herätyksenä ja pian joukkue alkoi saada pelistä uudelleen kiinni. 3-1 johto-osuma nähtiin juuri kun Ilves-peluri pääsi jäähyaitiosta kentälle. Johto-osumaa seuranneiden minuuttien aikana Ilvekselle oli paikka nousta peliin kunnolla mukaan. Ensin Teemu Mäkelä passitettiin kevyen näköisestä kosketuksesta jäähyboxiin ja 50 sekuntia myöhemmin tuomari näytti Mikael Boeliukselle jäähypenkin sijainnin. Karhut kuitenkin tappoi ensin reilun minuutin kahden miehen alivoimaa ja sen jälkeen vielä vajaan minuutin yhden miehen alivoimaa ja selvitti näin upeasti ja ennen kaikkea uhrautuvasti kiperäksi muotoutuneen tilanteen.

Päävalmentaja Jukka Leino hykerteli ottelun jälkeen tyytyväisyyttään toisen erän alkupuolelle. Pelattiin aika huolimaton ylivoima, otettiin siihen perään kaksi jäähyä ja tapettiin ne molemmat. Siinä kun tultiin tasalukuiseksi sanoin jätkille, että nyt vähän rauhoitutaan ja pelataan taas sitä kuuluisaa omaa peliä, mitä tänne tultiin pelaamaan. No jätkien vastaushan oli aika maaginen, kun alivoiman tappamisen jälkeen yksi vaihto rauhoituttiin ihan sovitusti ja sen jälkeen jokainen kenttä kävi peräjälkeen laittamassa pallon pussiin.

Karhut tosiaan katkaisi Ilveksen selkärangan nimenomaan kolmella maalilla reiluun minuuttiin. Vielä kun Krannila lisäsi pian tämän jälkeen johdon jo 1-7 ja Boelius hetki tästä 1-8, oli peli käytännössä selvä. Ilveksen onnistui tehdä vielä yksi maali erässä ja näin tauolle mentiin 2-8 lukemista.

Ilves iski kolmannen erän alkuun kosmeettisen kavennuksen, mutta sen jälkeen maalinteossa onnistui vain Karhut, neljästi. Lopulta pisteet matkasi ansaitusti vierailijoiden mukana kohti Satakunnan sydäntä.

Ottelun ratkaisut
Toisen erän kohmeinen alku ja sitä seuranneet perättäiset jäähyt herättivät joukkueen uudelleen. 5-3 alivoiman tappo ja sitä seuranneet kolme perättäistä maalia katkaisivat kamelin, tai tässä tapauksessa Ilveksen selän.

Karhujen hahmot
Saku Lahtinen oli koko ottelun paras pelaaja, ei mitään epäselvyyttä asiasta. Maukkaiden pisteiden (3+1) lisäksi Lahtinen teki koko ajan oikeita ratkaisuja ja ennen kaikkea töitä joukkueen eteen. Myös kokenutta kaartia paikkaamaan nostetut 95-syntyneet Myllyharju, Moilanen ja Vanhatalo pelasivat jokainen mahtavan pelin Karhujen kakkoskentässä. Boelius (2+0) oli tutun tehokas, mutta parasta Mikkeä ottelussa ei nähty. Myös Mikael Lindroos pelasi pienestä jännityksestä huolimatta hyvän pelin ja kirjauttipa nuorukainen myös makeat 1+2 tehot,

Karhujen plussat ja miinukset
+ Joukkue pelasi hienosti loppuun asti vaikka tilanne oli jo käytännössä kahden erän jälkeen selvä
+ Karhut ei välittänyt Ilveksen passiivisesta pelistä ja kun ei nopeisiin hyökkäyksiin juuri päästy, lyötiin yläkerrassa sellaiset pesuohjelmat käyntiin, että Ilves juoksi itsensä hengiltä.
+ Ratkaisurintaman laajuus. Pisteille pääsi jokainen kenttä ja yhteensä 11 pelaajaa.
+ alivoimapelaaminen

- Liekö yli-innokkuutta, mutta Karhut otti muutaman ihan turhan jäähyn.
- Harjoituspeleissä loistanut ylivoima oli muisto vain. Ylivoima oli erittäin saamatonta.

Valmentaja- ja pelaajakommentit

Jukka Leino
Alun hermoilusta huolimatta kasattiin itsemme hienosti erätauolle ja tapettiin ottelu jo toisessa erässä. Pitää myös olla tyytyväinen siihen, kuinka laajalla rintamalla pystyttiin peliä viemään ja että pallonhallinta realisoitui myös maalien merkeissä, eikä jäänyt pelkäksi pyörittämiseksi. Pitää myös nostaa kolmoskenttä esiin. Jos jätkät tekee neljä maalia, eikä yhtään mene omiin niin on se kolmoselta aika kova suoritus.

Rami Prokki
Huomasi hyvin, että oli kauden ensimmäinen peli. Etenkin ensimmäisessä erässä peli oli hermostunutta, mutta saatiin siihen kyllä toisessa ja kolmannessa parannus. Itsellä näkyi vähän pelaamattomuus, eikä meidän kentän peli muutenkaan ollut erityisen hyvää, mutta muut onnistuivat hyvin ja saatiin se tärkein eli kaksi pistettä. Parannettavaa jäi silti seuraaviin peleihin vielä paljon. Ei tämä valmista vielä ole.

Erikoista
Vielä kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua Karhuilla oli ongelmia tulospalvelu-uudistusten kanssa. Klo 1.52 peliä edeltävänä yönä liitolta saapui vielä ohjeita miten toimia. Eikö näitä olisi voinut siirtää vaikka alkuviikkoon eikä yrittää väkisin saada toimimaan juuri ottelun alla kun ei kumminkaan kunnolla toimi ja löysät on muutenkin housuissa jo haisemassa?

Seuraava ottelu
Karhut jatkaa kauttaan vierasottelujen merkeissä, kun joukkue kohtaa lauantaina yhden sarjan ennakkosuosikeista Welhot Kuopiossa.