• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhut Kuopioon ennakkosuosikin vieraaksi

Karhujen taival Divarissa jatkuu lauantaina Kuopiossa kun vastaan asettuu lähes joka mediassa yhdeksi sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi rankattu Welhot. Myös Karhujen on veikattu olevan kauden päätteeksi sarjan kärkipäässä, joten ottelusta muotoutuu joukkueille todellinen testi. 


Asetelmat
Sekä Welhot, että Karhut avasivat kautensa voitoilla. Karhut voitti riutuneen Ilveksen vieraissa murskaavasti 12-3. Welhot puolestaan otti kotonaan kaksi pistettä Keravan kolleilta, voitettuaan Blackbirdsin 6-4. Karhut ei joutunut Ilvestä vastaan vielä todelliseen testiin, mutta sellainen on takuuvarmasti luvassa lauantaina Kuopiossa. Karhujen päävalmentaja Jukka Leino näkee kuitenkin Ilves-ottelun olleen tietyllä tavalla hyvä kauden aloitus. Meillä on porukassa paljon nuoria pelaajia, joilla ei kokemusta Divarista ole ja siihen päälle melkoisesti uudistettu pelitapa. Oli ihan selvä juttu, että nuoria pelaajia sarja-avaus jännittää pirusti ja siihen nähden oli hyvä että saatiin alkuun vähän helpompi ottelu. Nyt pitää kuitenkin napittaa takki ylös asti kiinni, jos se joltain on päässyt vähääkään aukeamaan. Kuopiossa meitä vastaan tulee ihan eri tason joukkue, joka pitää yllä kovaa liikettä 60 minuuttia ja jonka kanssa saa koko ajan olla varuillaan. Alle tulee vielä tuntien istuminen bussissa, joten hereillä pitää olla ja parastamme esittää mikäli pisteitä mielitään mukaamme ottaa, Leino toteaa. 

Welhot avaa kautensa peräti yhdeksällä perättäisellä kotipelillä. Jossain vaiheessa pitkää putkea, saattaa kotietu kärsiä pientä inflaatiota, mutta tuskin vielä tässä kauden toisessa kohtaamisessa. Lisäksi nousua mielivän Welhojen pitää lähtökohtaisesti hoitaa tämä putki kunnialla maaliin, jotta vieraskiertueelle olisi marraskuussa hieman helpompi lähteä. Welhot sai hyvän startin Divariin, kun joukkue pystyi runsaan kotiyleisönsä edessä hallitsemaan peliä ja viemään ehjällä esityksellä pisteet keravalaisvieralijoiltaan. Lisäksi Welhojen harjoituspelit on pelattu lähes yksinomaan liigajoukkueita vastaan, joten siinäkin mielessä Welhot on hyvin tottunut vauhdikkaisiin ja koviin koitoksiin jo tässä vaiheessa kautta. Lisäpotkua joukkueen peliin tuo varmasti se, että Karhut oli Steelersin ohella yksi vaikeimmista vastustajista Welhoille viime kaudella. Tämä asia Welholeirissä halutaan varmasti muuttaa.

Welhot on aktiivinen ja vikkelä joukkue, joka nopeutensa vuoksi on paha pideltävä monelle joukkueelle. Karhut ei sekään kuulu sarjan hitaimpiin joukkueisiin, joten vauhdikas peli lienee luvassa. Karhut on myös varsin fyysinen joukkue ja toivoa sopiikin, että ottelun tuomaristo ymmärtää kyseessä olevan miesten salibandyn Divaripelin, se kun ei aina ole itsestäänselvää. Viime kauden kohtaamisissa Welhoilla oli vaikeuksia nimenomaan Karhujen fyysisyyden vuoksi, sillä joukkue pelaa mieluusti sellaista kaukalopallotyylistä vauhtipeliä, jossa ainoat fyysiset kontaktit ovat ylävitosia maalien jälkeen. Mikäli tuomarit antavat pelata puhtaasti kovaa, nousee Karhujen osakkeet paremmiksi. Jos taas savolaisjoukkueen ja -katsomon huutokonsertti jokaisen kontaktitilanteen jälkeen saa tuomarit kuluttumaan pillin herneen loppuun, on Karhut vaikeuksissa.

Kokoonpanot
Welhojen kokoonpanossa ei ole tiedossa merkittäviä poissaoloja. Viime pelistä puuttunut ykköstorjuja Petri Lesch palaa kokoonpanoon ja suurella todennäköisyydellä tolppien väliin.

Karhujen bussissa on tunnelman lisäksi tilaa, sillä joukkueesta puuttuu liuta pelimiehiä. Kuumeaalto on pyyhkäissyt Porin yli ja vienyt osan pelaajista sängyn pohjalle. Welhoja viime kaudella kuristusotteessa pitänyt Petteri Hulkko joutuu hänkin jättämään vielä ainakin tämän ottelun väliin, sillä mies ei ole vielä toipunut elokuisesta kylkivammastaan pelikuntoon. Juha Tikka on kuntoutunut vuoden takaisesta ristisideoperaatiostaan hyvin, mutta tässä ottelussa mies ei vielä pelaa. Tikan ongelmana on koventuneen harjoittelun myötä ilmenneet penikkavaivat leikatussa jalassa ja mies onkin lähetetty Alanyaan kuntoutukseen. Karhuilla on Alanyan kuntoutuskeskuksesta hyviä kokemuksia, sillä myös ikinuori Kristian Krannila kävi Karhu Cupin jälkeen Alanyassa palautumassa kesän rääkistä ja palasi tehokkaana kokoonpanoon. Tikan osalta paluu ajoittuu kuitenkin vasta kotiavaukseen, joten Karhut joutuu matkaan ilman kahta kovaa maalintekijää. Karhut saa Kuopioon jalkeille 15 kenttäpelaajaa, joten rotaatiovaraa ei ottelussa juuri ole. 

Kuumat pelaajat
Kotijoukkue Welhojen osalta kuumia pelaajia ovat varmasti paluun tolppien väliin tekevä ja melkoiseksi Karhunkaatajaksi itsensä pelannut Lesch, joka valittiin ansaitusti viime kauden Divarin parhaaksi maalivahdiksi. Toinen kuuma pelaaja on joukkueen ykköskenttää kipparoiva nuori Janne Pitkänen, joka harjoitusotteluissa ja sarja-avauksessa on esittänyt hienoja otteita. 

Karhujen kuumin pelaaja on ehdottomasti Saku Lahtinen. Suurelle yleisölle vielä varsin tuntematon pelaaja on joukkueen sisällä arvostettu pelaaja, joka tekee kentällä yleensä kaiken oikein. Pallon kanssa äärimmäisen nopea, taitava ja arvaamaton Lahtinen näytti osaamistaan sarja-avauksessa jossa kentän paras pelaaja heitti hatullisen maaleja ja koristeli kakun vielä maalisyötöllä. Pallollisen taituruuden ohella mies on vielä yksi joukkueen parhaista kahden suunnan pelaajista, joten kokonaispaketti on aika hyvin kasassa. 

Arvio
Karhut lähtee Kuopioon altavastaajana, mutta ei selvänä sellaisena. Joukkueella on eväät ottaa pisteet mukaansa, mutta se vaatii lähes täydellisen onnistumisen. Ottelusta tulee suurella todennäköisyydellä tasainen ja vauhdikas. 

Tiesitkö?
Savolaiset ovat tunnettuja kieroudestaan. Welhojen Suursmurffi, päävalmentaja Mikko Tiihonen on elävä esimerkki tästä. Kuopiosta kantautuneiden tietojen mukaan, mies on niin kiero, että joutuu talvipakkasilla kiertämään pipon päähänsä. Porilaisten onkin syytä olla varpaillaan, etteivät joudu Suursmurffin vedetettäväksi.

Lue myös