• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhuille vieraita Porvoosta

Karhut saa vieraita Porvoosta, kun PSS matkaa Poriin mittaamaan Karhujen päivän kunnon. Ottelu pelataan urheilutalolla klo 16 alkaen.


Asetelmat
Karhut aloitti viikonloppunsa pelaamalla vieraissa hämeenlinnalaista Steelersiä vastaan. Ottelu oli Karhujen kauden ehkä ehjin esitys, jonka turvin molemmat pisteet matkasivat joukkueen mukana Poriin 6-3 vierasvoitolla. 
Karhut esitti ensimmäistä kertaa koko kauden aikana erittäin kurinalaista ja nöyrää joukkueelle pelaamista ja onnistui niiden avulla säätelemään ottelun tempoa. Vaikka perättäisiä otteluita pelataan, niin eilisestä ottelusta tuskin on mitään haittaa kotijoukkueelle. Karhut hallitsi kenttätapahtumia siinä määrin, että fyysiseltä rasitukseltaan ottelu ei ihan huippukovaksi muotoutunut. Vielä kun orastava alamäki katkaistiin upealla esityksellä, uskoisi sen vaikuttavan pelkästään positiivisesti joukkueen tekemiseen.

Vierasjoukkue PSS on nuorentunut viime kaudesta melkoisesti ja tänään askissa nähdäänkin luultavasti sarjan kaksi nuorinta joukkuetta. Porvoolaisten otteet ovat olleet lupauksia herättäviä, sillä joukkue on muun muassa käynyt hakemassa täydet pisteet SB Welhojen vieraana Kuopiosta. Edellisessä ottelussaan joukkue otti kotonaan pisteet Steelersiltä selvin 7-3 lukemin. Tappiot ovat tulleet kokeneita ja sarjan kärkeen povattuja joukkueita vastaan, kun mm. Blue Fox, SalBa ja SB Vaasa ovat ottaneet täydet pisteet porvoolaisten kustannuksella.

Arvio
PSS on hyvä erikoistilannejoukkue ja Karhut saakin olla tarkkana etenkin alivoimillaan. Myös Karhujen ylivoiman pitää pystyä liikuttamaan palloa nopeammin, mikäli se mielii puhkoa porvoolaisten alivoiman. PSS on aloittanut ottelunsa pääosin vahvasti ja iskenyt vastustajiin kovaa kiinni. Se on kantanut lähes joka ottelussa hedelmää, mutta kokeneita joukkueita vastaan PSS ei ole pystynyt pitämään tasoaan koko 60 minuuttia ja näin joukkue onkin hyvien alkujensa jälkeen joutunut taipumaan kokeneille vastustajilleen otteluiden lopussa. 

Jos Karhut pystyy jatkamaan siitä, mihin se Hämeenlinnassa jäi, on se lähellä voittoa. Joukkue pelasi niin kypsää peliä, että sellaisella esityksellä jokaisessa ottelussa pelataan voitosta.

Kokoonpanot
Karhujen kokoonpano muuttuu eilisestä sen verran, että Juha Kaanaa ottaa loukkaantuneen Mikael Boeliuksen paikan. Vakuuttavasti eilen pelannut Rasmus Österman jatkaa maalinsuulla. Saku Lahtinen ja Mikael Lindroos jatkavat siis vielä vempparyhmässä.

Seurannassa

Juho Myllyharju Karhut
Nuori Myllyharju on paikan saadessaan pelannut erittäin vakuuttavaa peliä. Mylly tuo kenttään kuin kenttään aimo annoksen kaksinkamppailuvoimaa, likaista työtä ja kaiken lisäksi maalejakin. Myllyharjulla on viidestä pelistä kasassa jo seitsemän maalia. Tuolla maalimäärällä Myllyharju jakaa Karhujen sisäisen maalipörssin ykköspaikan Boeliuksen kanssa.

Juha Tikka Karhut
Tikka on päässyt hiljalleen paremmin ja paremmin peliin mukaan. Edellisessä ottelussa Steelersiä vastaan Tikka avasi ketsuppipullon korkin tehden hatullisen maaleja. Nyt kun sihti alkaa olla kohdillaan, voi Tikalta odottaa maaleja alati kiihtyvään tahtiin.

Artis Raitums PSS
Yksi PSS:n useasta idän vahvistuksesta on ollut joukkueensa tärkeimpiä pelaajia. Edellisessä ottelussa Steelersiä vastaan Raitums merkkasi pistesarakkeeseensa kovat 4+2 lukemat, ollen näin yhtä lukuun ottamatta kaikissa joukkueensa maaleissa mukana. 

Tunnelmat ennen peliä

Juha Kaanaa
Hienon voiton jälkeen on hyvä palata kotiin. PSS on muuttunut aika radikaalisti viime vuodesta. Joukkueessa on vanhempaa kaartia höystettynä usealla lupaavalla nuorella. Uskon, että parhaana päivänä joukkue haastaa tässä sarjassa kenet vaan, mutta jos meidän peliesitys on yhtä vahva kuin Hämeenlinnassa, on pisteet todella vaikea saada täältä mukaansa. Viime aikoina urheilutalolla on ollut mukava määrä katsojiakin joten odotettavissa on, että saadaan sieltä se lisätuki ja lataus jonka avulla saadaan entistä parempi suoritus.

Jukka Leino
Tiivistettynä lähdetään jatkamaan siitä, mihin eilen jäätiin. Mikke (Mikael Boelius) tipahti eilen loukkaantuneiden listalle, mikä on tietysti ikävää. Meiltä tuppaa nuo kärkiukot loukkaantua, mutta pitää katsoa eteenpäin. Meillä on kuitenkin joukkueellinen hyviä pelaajia ja ainakin vielä pystytään nostamaan hyviä pelaajia paikkaamaan poissaoloja. Samalla saadaan meidän nuorimmille annettua lisävastuuta joka varmasti kantaa tulevaisuudessa hedelmää.

Lue myös