Karhut kotikirousta murtamaan

Kotiotteluissaan heikosti pelannut Karhut pyrkii murtamaan kotikiroustaan, kun maanantain ratoksi urheilutalolle matkaa kovaan vireeseen yltynyt FBC Turku.

Asetelmat
Karhujen kotiottelut ovat tähän asti olleet tuloksellisesti murheellisia. Neljästä kotiottelusta saldona on ainoastaan yksi voitto, tappioita takana on kaksi ja kerran pisteet on tasattu. Vaikka kotipeleissä on nähty kolme erittäin kovaa joukkuetta, ei saavutettuihin pisteisiin voi missään nimessä olla tyytyväinen. Juuri kotona pitää pystyä hoitamaan jokainen joukkue. Vieraissa taas joukkueella on kulkenut, sillä neljän  vieraspelin saldo on kolme voittoa ja yksi tappio. Karhut pystyy siis pelaamaan voittavaa peliä, mutta syystä tai toisesta kotona pelaaminen tuottaa suuria vaikeuksia. Edellisessä kotiottelussaan haluttomasti ja ilman tunnetta pelannut Karhut hukkasi SalBa-ottelun tavoin kahden maalin johtonsa kolmannessa erässä ja hävisi ottelun lopulta jatkoajalla. Huomion arvoista kotiotteluissa onkin, että neljästä ottelusta peräti kolme on venynyt jatkoille asti. Kahdessa edellisessä jatkoille menneessä kamppailussa joukkue on hukannut kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa. Ehjää 60 minuuttista ei joukkue ole tähän asti kotiotteluissaan pystynyt pelaamaan.

Vierailulle saapuva FBC Turku on sekin pelannut vieraissa paremmin kuin kotonaan. Turkulaisten pelissä on ollut havaittavissa paljon samoja piirteitä, mitä Karhujenkin pelissä. Hyviä esityksiä mahtuu joka peliin, mutta ehjää 60 minuuttista joukkue ei tahdo pystyä pelaamaan. Joukkueen vaarallisuudesta, mutta samalla ailahtelevaisuudesta kertoo jotain se, että joukkue onnistui lyömään toissaviikolla kotiottelussaan Blue Foxia vastaan taululle jo 5-0 johtolukemat, mutta hävisi ottelun lopulta jatkoajalla 6-7. Joukkue joka pystyy Blue Foxia johtamaan 5-0 ei voi olla huono, vielä kun peli-ilme säilyy paremmin koko ottelun läpi, on joukkue kova pala purtavaksi.
FBC Turku saapuu Poriin kahden ottelun voittoputkessa. Joukkue otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa viime ottelussa ÅIF:n kustannuksella 5-4. Edeltävässä pelissään joukkue haki Keravalta vierasvoiton kaadettuaan Blackbirdsin 4-7.

Arvio
Porin urheilutalolla nähdään kotivirettä etsivän Karhujen ja jo valmiiksi maanantaimatkasta ärsytetyn FBC Turun tiukka ja tasapäinen kamppailu. Karhut on ollut kotiotteluissaan heikko ja FBC Turku puolestaan vierasotteluissaan hyvä. Jatkuuko joukkueiden putket vai onnistuuko Karhut vihdoin löytämään juonen päästä kiinni myös kotiotteluissaan.

Seurannassa

Mikael Boelius Karhut
Edellisestä ottelusta pikkuvaivojen vuoksi puuttunut Boelius palaa kokoonpanoon. Miehen taisteluilmettä ja ratkaisukykyä joukkue todella tarvitseekin. Mikke ei vedä pelejä koskaan puolivaloilla ja sytyttää tekemisellään usein myös muun joukkueen. Ketjun uutena lenkkinä on Rami Prokki, jonka lavasta pitäisi tarjoilun pelata. Ruokaa on siis luvassa, mutta kuinka hyvin pienen tauon jälkeen maistuu, se jää nähtäväksi.

Janne Tissari FBC Turku
Tissari on yksi BeeCeen tärkeistä ylivoimapalasista. Alkukauden ilman suurempia tehomerkintöjä pelannut Tissari on osunut kahdessa edellisessä ottelussa kolmesti maalipuiden väliin, jokainen osuma on syntynyt ylivoimalla.