Karhut ylipelasi itsensä ulos pisteiltä

Maanantai-illan ratoksi käytiin Länsirannikon vääntö, jossa Karhut sai vieraaksi sarjanousija FBC Turun. Turkulaiset saapuivat Poriin mukavassa kahden ottelun voittoputkessa. Karhut puolesta on tuskaillut alkukauden kotipelaamisensa kanssa. Kotijoukkueen kannalta kumpikin putki sai tänään jatkoa Urheilutalon illassa tänään.

Ottelun alku oli erittäin virkeä kotijoukkueelta. Nyt näytti siltä, että aktiivinen karvaus alkoi tuottamaan tulosta, kun miehet rohkeasti merkkasi vastustajia aivan päätylaudasta asti. Ensimmäinen seitsemän minuuttia oli erittäin vakuuttavaa peliä kotijoukkueelta. Varsinkin Karhujen hyökkäyspelin sielu Rami Prokki tarjoili pari maukasta maalipaikkaa, mutta tällä kertaa viimeistely oli heikkoa. Ikävä kyllä tässä kävi jälleen vanhanaikaisesti ja kaveri teki, kun itselle ei kelvannut. Hyvän alun jälkeen Karhukarvaus murtui pari kertaa. Tapio Valjanen maalilla selvitti nämä tilanteet mainioilla torjunnoilla, mutta vieraitten maalitili aukesi kuitenkin yhdeksän minuutin kohdalla. Maali syntyi keskialueen myöhästyneen karvauksen seurauksena. Vieraat rokottivat vielä toisen kerran erässä hyvän pelinkäännön seurauksena. Karhujen pallollinen peli pystyi kuitenkin tuottamaan maalipaikkoja tasaisesti. Erän lopulla Markus Lammi onnistui riistämään pallon hyökkäysalueella ja tarjoili maalipaikan Kristian Krannilalle. Rane laittoi turkulaisveskarin uimaan selkää ujuttaen pallon uimaopetuksen jälkeen maaliin. Erätauolle 1-2 vierasjohdossa.

Ottelun toiseen erään tuntui kumpikin joukkue lisäävän kaasua, sen verran vauhdikkaaksi peli meni. Maalinteon aloitti jälleen vierasjoukkue ja jälleen  vastahyökkäyksestä. Ennen erän puolta Mikael Boelius pääsi kaventamaan Rami Prokin tarjoillessa pallon toistamiseen samassa vaihdossa tyhjän maalin eteen. Ottelun puolivälin jälkeen alkoi tapahtua. Ensin turkulaiset latoivat kaksi maalia reiluun 15 sekuntiin, jonka johdosta lukemat 2-5 FBC:lle. Tämän jälkeen oli puolestaan Karhulauman aika pöllyttää verkkoa kolmesti kolmeen ja puoleen minuuttiin. Ensin Juha Tikka sivalsi Ville Salosen syötöstä. Petteri Hulkko puolestaan ylivoimalla Rami Prokin esityöstä. Maestro Prokki puolestaan siirsi lukemiksi 5-5 Boeliuksen maagisesta syötöstä. Erätauolle mentiinkin näistä lukemista. Toisessa erässä kumpikin ajoi kaasu pohjassa ja aina välillä vedettiin kyllä raa´asti myös hiekan puolelle jos kuvailisi asiaa formulatermein.

Kolmannet erät ovat olleet kummallekin joukkueelle omalla tavallaan ongelmallisia tällä kaudella. Tätä ei olisi uskonut vierailijan otteista kolmannessa erässä. Sen verran tukevasti sarjanousija homman hoisi. Neljä maalia varttiin ja homma alkoikin olemaan valmis. Turkulaiset voittivat ottelun erityisesti taktisella puolella. Siinä missä Karhut pelasivat itseään tilanteista ulos kerta toisensa jälkeen, FBC iski vastaan avautuneista tilaisuuksista tehokkaasti. Krannila kaunisteli loppulukemat vielä reilu minuutti ennen loppua Teemu Mäkelän syötöstä 6-9:ään. Sinällään tasaisen ottelun vei tällä kertaa nimiinsä taktisesti kypsempi turkulaisryhmä. Karhut olivat saaneet omaan peliinsä uutta energiaa sitten PSS-ottelun. Välillä tämä energia kanavoitui ylipelaamisena niin pallollisena kuin pallottomana. Vierailija FBC Turulle voi ennustaa mukavaa loppukautta mikäli peli-ilme säilyy samanlaisena myös jatkossa.

Onnistujat:
Tälle osastolle menee ehdottomasti energiaboosti, jonka Karhut olivat löytäneet maanantai-iltaan. Yksittäisistä pelaajista esiin voidaan nostaa myös muutamia. Tänään erityisesti kapteeni Tatu Ruohonen teki varmasti kaiken, mitä otteluiden voittamisen eteen täytyy tehdä. Ruohonen on oiva esimerkki pelaajasta joka jättää kentälle itsestään aina kaiken. Rami Prokki puolestaan pystyi rakentamaan joukkueelle tarvittavan määrän maalipaikkoja ottelun voittamiseksi. Loistava veto siirtää Prokki hyökkääjäksi. Näiden onnistumisten kautta pisteitä alkaa varmasti tulemaan.

Parannettavaa:
Tänään tuntui Karhujen pelikirja olleen lainattu Juhani Tammiselta, teemalla 60 minuutin paine. Siinä ei nyt onnistuttu ihan toivotulla tavalla. Muutamalla pelaajalla tämä meni pahasti yli ja aivan käsittämättömäksi koheltamiseksi pallon perässä ympäri kenttää. Tämä näkyikin sitten karusti herrojen +/- tilastossa.