• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Yksinkertaisesti: ennakko ottelusta Wirmo - Karhut

Vieraissa loistavasti esiintynyt Karhut pääsee jälleen hakemaan jatkoa hyville vierasesityksilleen lauantaina, kun joukkue matkaa Porin ja Turun välissä olevaan piskuiseen kyläpahaseen. Ei ei , SalBa-ottelu koittaa vasta joulukuussa, nyt suuntana on Mynämäki eli Mynis ja isäntänä Wirmo. Isäntäjoukkue on esittänyt pirteitä otteita ja onkin kerännyt nousijaksi mukavan pistepotin. Joukkueella on kahdeksan pistettä yhdeksästä pelistä.


Asetelmat
Kotijoukkue Wirmo on saalistanut edellisestä neljästä ottelustaan kolme voittoa. Kolmen ottelun voittoputki katkesi edellisessä ottelussa, kun LaSB haki pisteet Mynikseltä niukasti 4-3. Wirmolla puntissa on taatusti virtaa ja halua aloittaa uusi voittoputki. Joukkueet kohtasivat kertaalleen harjoituskaudella, Karhut hoitivat tuon kohtaamisen nimiinsä ja sekin lisännee isäntien halua näyttää maalaisosaamista kaupunkilaisille kukonpojille.

Karhut viettivät edelliset pari viikkoa pidennettyä nenä-päivää ottaen kahdesta edellisestä kotiottelustaan nenäänsä ihan huolella. Vieraissa joukkue kuitenkin on esiintynyt mallikkaasti ja sitä kaavaa joukkue ei halua lähteä rikkomaan. Karhujen pelissä nähtiin edellisessä ottelussa uusi palanen, kun joukkue pyrki nopeuttamaan peliään huomattavasti. FBC-ottelussa pelin nopeuttaminen loi Karhuille aikaisempaa enemmän maukkaita paikkoja, mutta vastapainoksi myös virheiden määrä kentällä lisääntyi. Suotavaa olisikin, että Karhut löytäisi kultaisen keskitien, jossa pelin nopeutumisen hyödyt jäisivät peliin, mutta virheet puolestaan vähenisivät merkittävästi. 

Ei niin pieni talo preerialla
Pelin puitteiden pitäisi olla kunnossa sillä Wirmon kotiluolana toimiva Ha-Ni halli on vasta muutaman vuoden ikäinen ja siis varmasti yksi Divarin moderneimmista halleista, ellei jopa modernein. Karhujengi odottaa innolla pääsyä tutustumaan paikalliseen nähtävyyteen. Sekä pelipaikka, että pelipaikan täyttävä yleisö on saanut kehuja lähes aina siellä vierailleilta porukoilta, joten onhan se itse koettava. 

Arvio
Ottelusta on luvassa vauhdikas kohtaaminen, jossa molemmat joukkueet pyrkivät toistensa pipojen sisään. Kumman joukkueen kasetti kestää paremmin, on ottelussa vahvoilla. Wirmolle etulyöntiaseman tähän kisaan antaa ne muutamat fanit, jotka tekevät kaikkensa horjuuttaakseen vastustajan pelaajia. 

Kokoonpanot
Wirmojen kokoonpanoa tai mahdollisia muutoksia ei ole tiedossa, mutta eipä se juuri kiinnostakaan. Hyvä joukkue sieltä joka tapauksessa vastaan tulee ja omaan peliin on kuitenkin keskityttävä enemmän, kuin vastustajan tekemisiin.

Karhujen kokoonpanoissa nähdään pieniä fiksauksia, joilla pyritään tasapainottamaan kenttien rakenteita. Heikki Vanhatalo pelasi hyvän ottelun BeeCeetä vastaan ja jatkaa Kalle Santasen pakkiparina. Muut kokoonpanomuutokset selviävät huomenna lauantaina klo 13-14 välisenä aikana, kun Karhut julkistaa lopullisen kokoonpanonsa.

Seurannassa

Kotiyleisö, Wirmo
Mynämäkeläinen yleisö elää kovalla tunteella omiensa tukena ja hankaloittaa osaltaan jokaisen Mynämäellä eksyvän joukkueen tekemisiä ja keskittymistä. Wirmon kuuden kenttäpelaaja on seuraamisen arvoinen asia.

Wirmolaisten kasetin kestävyys
Maailmalta tihkuneiden tietojen mukaan mynisläisillä tuppaa tiukilla hetkillä tai ottelun ratkettua kiehumaan yli, välillä pahastikin. Onpa joukossa ollut rivien välistä tulkittavia syytöksiä ns. ajojahdeista. Miten kasetti sitten kestää Karhuja vastaan, on varmasti yksi avainkysymys, sillä ylivoimalla Karhut tykkää painaa maaleja. Tämä tosin tiedostettaneen myös kotijoukkueen valmennuksessa, joten nähdäänkö kentällä kesy kotijoukkue ja jos, niin miten joukkue suoriutuu pelatessaan oman mukavuusalueensa ulkopuolella.

Päivityksen saanut pelitapa, Karhut
Karhut toi uuden palasen peliinsä edellisessä ottelussa. Nopeutuneen pelin ansiosta maalipaikkoja siunaantui entistä huomattavasti enemmän, mutta viimeistely ontui vielä edellisessä ottelussa. Maalipaikkoja oli aivan riittävästi ottelun naulaamiseen, mutta sillä kertaa vastustaja oli huomattavasti kliinisempi. Myös virheitä nähtiin enemmän kuin aiemmin, mikä on sinällään ymmärrettävää, että uusi asia oli vasta opetteluvaiheessa. Valmista se ei ole vieläkään, mutta jos se edes virheiden osalta paremmassa kunnossa kuin maanantaina, voi lauantailta odottaa joko maalirikasta ottelua tai paikkojen lopuntonta tuhlailua. 

Päivitetyt kentät, Karhut
Karhut on sekoittanut hilliten, mutta kuitenkin tietyllä tapaa merkittävästi kenttiään. Valmennus on pyrkinyt luomaan neljä tasaista kenttää, joissa roolitukset toimivat paremmin, mitä aiemmin kaudella. Karhuilla on ollut vähän ongelmia siinä, että kentissä on ollut liikaa samantyylisiä pelaajia, jolloin tasapaino kenttien sisällä ei ole parhaalla mahdollisella tasolla ollut ja samantyyliset pelaajat ovat pahimmillaan syöneet toinen toistensa tekemisiä. Neljä tasaista kenttää luo myös aiempaa paremman kilpailullisuuden.

Kommentit ennen ottelua

Tomi Auremaa, puuhamies, manageri ja yleinen äänitorvi, Wirmo
Porilainen ja mynämäkeläinen mentaliteetti on tietyllä tapaa aika lähellä toisiaan. Molemmissa on tiettyä hulluutta ja näytönhalua. Jo pelkästään sen vuoksi odotettavissa on kuuma kamppailu jossa se, kumman sipuli kestää pärjää. Jos jommalta kummalta pettää itsehillintä, niin siinä vaiheessa peli on taputeltu. Meillä on onneksi katsomossa muutama aika käärme, jotka kyllä tekevät kaikkensa päästäkseen niiden vastustajan näkyvien pelaajien pään sisään. Harjoituskaudella kun kohdattiin niin olihan se aika isät vastaan pojat matsi, jossa me ei suinkaan oltu niitä isiä. Ollaan kuitenkin menty aika paljon eteenpäin ja opittu niin sanotusti talon tavoille, joten liikaa ei kannata sinne menneeseen tuijottaa. Saadaan siitä varmasti lisävirtaa, mutta sen enempää merkitystä sillä ei ole. Uusi peli, uudet kujeet.

Porilainen sählyikoni, nykyisin ehkä enemmän sylkykuppi (lue valmentaja) Tero Haapala, millaista peliä odotat?
Ketäs vastaan me taas pelattiinkaan? Eiku sehän oli se Wirmo, eikös ne käyneet täällä Karhucupissa? Joo no se on aika suoraviivainen joukkue, jossa on muutamia hyviä yksilöitä, joku Varjonen oli toinen ja olisiko toinen ollut joku Kivilä. Muutenhan ne pelaa ihan hyvin joukkueena, mutta noi kaksi ukkoa jäi ihan yksilöinäkin mieleen. Ikinä en ole Mynämäellä käynyt, enkä kyllä ihan tarkkaan edes tiedä missä se on. Toivottavasti bussikuskilla on päivitetty Atlaksen maantiekartasto sillä Tom Tom tuskin paikkaa vielä tunnistaa. Onko Mynämäellä muuten jotain miekkailuseuraa? Ajattelin vaan, kun silloin kun ne täällä kävi, niin jokainen jamppa osasi käyttää mailaa myös miekkana. 
Siellä on vissiin aika samanlainen meininki kuin tuolla Lammilla, eli aika hullua porukkaa katsomo pullollaan. Kannustaa omiaan ja jos kotijoukkue pelaa hyvin, niin ei siellä pelkästään käsiä yhteen hakata. Siellä pidetään myös verbaalisesti kovaa mökää ja tömistellään nokialaisia lattiaan. Varmasti tulee kova peli, mutta tulkoot, pysyypähän itsekin paremmin hereillä.

Lue myös