Wirmo murskasi Karhut

Vierasottelusta mynämäkeläistä Wirmoa vastaan koitui Karhuille totaalinen painajainen. Kotijoukkue oli kentän joka osa-alueella Karhuja edellä ja vieläpä varsin selvästi. Ainoa osa-alue missä Karhut pistivät edes hanttiin oli maalivahtipeli, sillä vaikka Valjasen taakse lyötiin täysi tusina maaleja, ei hän niille juuri mitään voinut ja toisaalta otti ainakin toisen mokoman varmoja maaleja myös kiinni.

Karhut lähti otteluun pelaamaan samanlaista aktiivista peliä, mitä FBC Turkua vastaan nähtiin. Syystä tai toisesta sellaista ei kuitenkaan missään vaiheessa ottelua nähty, vaan Karhut oli palautunut aiemmin nähtyyn muka-aktiiviseen tilaan. Wirmo iski ensimmäisestä vaihdosta alkaen täyden höyryn päälle ja vei peliä oikeastaan miten tahtoi. Kotijoukkueen paine oli hyvää ja oikein ajoitettua, sekä ratkaisut nopeita, yksinkertaisia ja tehokkaita. Se kantoi jo ensimmäisessä erässä 3-0 johtoon. Kuvaavaa on se, että ottelu olisi rehellisesti sanottuna voinut olla vaikka 8-0 ensimmäisen erän jälkeen, mutta Valjanen piti torjunnoillaan joukkuettaan mukana kamppailussa. Ensimmäisen erän torjuntatilastot kertovat erän kulun aika realistisesti. Karhujen Valjasella 12 torjuntaa, Wirmon maalivahdin selvitessä kahdella torjunnalla.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen loppui. Wirmo teki kentällä jälleen mitä tahtoi ja se realisoitui myös maalien merkeissä. Yhtäkkiä taululla oli kotijoukkueen 6-0 lukemat. Karhut sai erän loppua kohden paineen siirrettyä Wirmon päätyyn. Osaltaan tämä johtui varmasti siitä, että Karhut yksinkertaisti pallon ylöstuonnin ysäritasolle toimittaen palloa vaan kulmaan ja voittaen siellä kaksinkamppailut. Osasyy löytyy varmasti myös kotijoukkueesta, sillä 6-0 johtoasema mukavoittaa varmasti jonkun verran. Karhut onnistui lyömään erän loppuun kolme maalia ja nousi uudestaan peliin mukaan, erätauon ajaksi.

Kotijoukkue Wirmo osoitti kypsyyttä ja hyvän joukkueen merkkejä, sillä usein saattaa käydä niin, että vastustajan tehdessä erän loppuun kolme maalia, saa se toisen joukkueen pasmat sekaisin. Näin ei kuitenkaan käynyt Mynämäellä, sillä Wirmo löi kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa pallon jälleen Karhujen reppuun. Wirmo latoi palloa tasaisen tappavaan tahtiin maaliin myös kolmannessa erässä, eikä Karhut taistellut tosissaan pisteistä missään vaiheessa erää.

Erän loppupuolella nähtiin ikävä tilanne, kun Karhujen Kristian Krannila purki turhautumistaan vääriin asioihin. Pienen maalinedus-nokkapokan jälkimainingeissa Krannila yritti tarttua painiotteella kotijoukkueen kahakassa osallisena ollutta pelaajaa. Tuomari oli sijoittunut tilanteessa Krannilan selän puolelle ja tulkitsi takavyöotteen lyömiseksi. Tyhmä ja turha jäähy, mutta ei Krannila pelaajaa sentään lyönyt, kuten tuomari asian näki. Jatkotoimenpiteitä tilanteesta kuitenkin varmasti tulee ja toivoa sopiikin, että videotallenteesta näkyisi asian todellinen laita. Lyöminen kun salibandyssa saattaa johtaa hyvinkin pitkään pelikieltoon, kun taas muussa tapauksessa Krannila selvinnee 1-3 ottelun pelikiellolla.