Karhut taisteli tärkeän voiton

Karhujen ilme säilyi voittamisen vaatimalla tasolla koko ottelun 60 minuuttia. Kurinalaisesti sovittuja asioita noudattanut joukkue otti makean ja elintärkeän voiton kuntopuntarin kärjestä, Steelersistä.

Karhut ottaa niskalenkin ensimmäisessä erässä
Kauden aiemmissa otteluissa juuri ensimmäinen erä on ollut Karhuille se vaikein. Tällä kertaa nimenomaan ensimmäinen  erä oli se, missä joukkue teki eron vastustajaansa. Steelersin puolelta vakuuteltiin ottelun jälkeen, että heidän valmistautuminen oli ihan normaalia luokkaa, mutta isäntänä toimineen Karhujen valmiustaso oli vielä piirun parempi.

Ottelun avausmaali nähtiin neljännellä minuutilla, kun Petteri Hulkko ampui lähes nollakulmasta pallon maalille, josta se otti kimmokkeen vastustajan pelaajasta painuen maaliin. Steelers tuli kuitenkin pian tasoihin Aleksanteri Ihalaisen osumalla. Selvästi valmiimpana ottelun alussa ollut Karhut meni uudestaan johtoon reilu minuutti tasoituksesta, kun oivan kevätvireen ykkösen keskeltä löytänyt Juha Kaanaa tökkäsi pallon maalin edustalta sisään. Karhujen johto kesti tälläkin kertaa vain reilun minuutin, kun Steelersin Jarno Lehtonen tasoitti ottelun toistamiseen.

Hieman ennen erän viimeistä vitosta, nähtiin Karhujen tehohetki, joka oli lopulta ehkä se merkittävin niitti ottelun lopputuloksen kannalta. Ensin Rami Prokki tarjoili Teemu Mäkelälle oivan syötön, josta Mäkelä ei erehtynyt. 19 sekuntia myöhemmin, illan ensimmäisen vaihtonsa pelannnut Riku Salo riisti pallon omassa päässä, nosti nopeasti jalalla kohti kentän keskustaa ja tarjoili pelivälineen omalla tontillaan päivystäneelle Hulkolle joka ei paikastaan erehtynyt. Syöttöpiste oli Salolle ensimmäinen tehopiste Divarissa. Salamamaalien avulla Karhut pääsi ensimmäiselle erätauolle mukavassa 4-2 johdossa.

Tilastomerkitön toinen erä
Toiseen erään Karhut lähti varsin varovaisesti. Ehkä takaraivossa jyskytti vielä Porvoossa pelattu toinen erä, jossa PSS iski pallon rysään peräti kahdeksan kertaa. Oli syy mikä hyvänsä, toinen erä oli muutamaa lyhyttä hetkeä lukuunottamatta Karhuilla hyvin hallinnassa. Karhujen peli passivoitui ehkä hitusen, mutta mitään erityisen vaarallista Steelers ei pystynyt luomaan. Lähimpänä maalintekoa toisessa erässä oli Karhujen kapteeni Tatu Ruohonen, joka sai pallon jo maaliviivalle asti, mutta ei ihan sen yli.

Steelers tulee mukaan, Krannila naulaa
Karhut aloitti kolmannen erän väkevästi, naulaten illan viidennen maalinsa erän kolmannella minuutilla nuoren Juho Myllyharjun toimesta. Myllyharju tuli kolmanteen erään antamaan huilausaikaa kahdessa ensimmäisessä erässä paljon vastuuta saaneille pelaajille. Myllyharju käytti paikkansa varsin erinomaisesti, sillä mies ehti olla kentällä ainoastaan viitisentoista sekuntia, ennen kuin pallo irtosi Myllyn lavasta Steelers-maaliin.

Illan ensimmäiset ylivoimat näkivät päivänvalonsa vasta kolmannessa erässä. Ensin Steelers otti jäähyn kiinnipitämisestä. Siitä seuranneen ylivoiman aikana Karhut eivät olleet kuitenkaan lähelläkään maalintekoa. 11 sekuntia ylivoiman päättymisen jälkeen Kristian Krannila otti puolestaan jäähyn päästäen Steelersin kokeilemaan omaa ylivoimaansa. Steelersin ylivoima toimi Karhuja paremmin ja samalla sekunnilla, kun Krannila asetti jalkansa jäähyaitiosta kentän puolelle, helähti verkko hyvin torjuneen Tapio Valjasen selän takana.

Steelers sai kavennusmaalista pienen virtapiikin ja Karhut oli välillä hieman helisemässä. Steelersin paine tuotti tulosta 53 minuutin kohdalla. Pallo pomppi muutamaan otteeseen Karhujen maalilla saaden Valjasen pomppimaan edestakaisin mitä erikoisimmilla tavoilla. Lopulta kapteeni Ruohonen siivosi pallon väljemmille vesille, tehden sen tosin maalivahdin alueella seisten. Tilanteesta seurauksena rangaistuslaukaus Steelersille. Rankkarissa pallon taakse asettui Pyry Peltola jonka yritys jäi lopulta varsin heppoiseksi eikä Valjasella ollut suuriakaan vaikeuksia nollata miehen yritystä. Tilanteesta seuranneen ylivoiman Steelers kuitenkin käytti hyväkseen ja kavensi näin eron yhteen maaliin.

Ottelun loppuhetket olivat tilanteen mukaisia, eli varsin jännittäviä. Steelers oli onnistunut kaventamaan Karhujen kolmen maalin johdon yhteen ja ilmassa leijui hien ja jännityksen kitkerä tuoksu. Karhujen urakkaa helpotti Steelersin Janne Ijäksen paineensietokyky joka ei osoittautunut erityisen vahvaksi. Mies murensi joukkueensa tasoitusmahdollisuuksia ottamalla jäähyn ajassa 57:27. Karhut ei ylivoimallaan hakenut aktiivisesti maalia, vaan pyrki pitämään pallon miesylivoimin turvin itsellään.

Kokeneiden kettujen kohtaaminen: Krannila vs Parikka
Steelersin onnistui kuitenkin riistää pallo reilu minuutin alivoiman jälkeen. Riistoa seurasi ehkä jopa klassikoksi muodostuva tapahtumasarja, jossa joukkueidensa kokeneet konnat Steelersin Risto Parikka ja Karhujen Kristian Krannila ottivat mittaa toisistaan. Parikka päätti lähteä rohkeasti oman maalin takaa nostamaan peliä. Uskalias Parikka päätti valita reitikseen juuri sen tien, jossa vastaan asettui Krannila. Katsomosta kantautuneiden tietojen mukaan Krannila totesi maalin takana pallossa olleelle Parikalle jotenkin näin: "älä ny sit poika myy ittees", Parikka virnisti, nousi maalin kulmalle ja lähti haastamaan ikätoveriaan. Samassa hetkessä nähtiin Krannilan kuuluisaksi tekemä ns. "hylkeenpyytäjä -liike", jossa omalla mailalla tökätään hallitun taitavasti vastustajan lavassa olevaan palloon. Jälleen kerran Krannila teki sen onnistuneesti ja pallo lensi iskuliikkeen seurauksena Steelersin verkkoon. Parikan tippuessa polvilleen, nosti Krannila nyrkkiin puristetut kätensä ilmaan ottaen runsaslukuisen porilaisyleisön haltuunsa. 6-4 ja naula teräsmiesten arkkuun.

Karhut jatkaa taisteluaan jo sunnuntaina, kun sarjakolmonen Blue Fox saapuu vierailulle Porin urheilutalolle. Ottelu alkaa klo 16 ja paikan päälle kannattaa ehdottomasti lähteä vaikka vähän kauempaakin.