kettujahti päättyi tuloksettomasti

Karhujen ja Blue Foxin pelistä pystyi ennakoimaan pienten marginaalien peliä, huolimatta joukkueiden päinvastaisista sarjasijoituksista. Loppujen lopuksi ottelusta varsin tasainen muodostuikin, vaikka ottelun alku ja nimenomaan ensimmäinen vaihto, saattoi toisenlaisenkin kuvan antaa.

Ottelun alku oli Karhuille musertava. Yksi Sinikettujen kokeneimmista ketuista, Johnny Ojala otti 100-0 aloitusvoiton Petteri Hulkolta, pallo Jori Isomäen kautta takaisin laitaan siirtyneelle Ojalalle, siitä keskustaan Tero Saaristolle ja  pallo pussiin. 0-1 johtoon siirtyminen vei vierasjoukkueellta 11 sekuntia.

Nopea avausmaali ei kuitenkaan saanut vierailijoita hurmioon, saati kotijoukkuetta turmioon, vaan erä jatkui kaikin puolin tasaisena. Karhut pääsi kokeilemaan kahdesti ensimmäisen erän aikana ylivoimaakin, Saariston käydessä ottamassa happea välillä myös rangaistusaition puolella. Tulos oli kuitenkin viime otteluista perin tuttu. Pallo saatiin kyllä hyökkäysalueelle, mutta pyöritys oli yhtä vaarallista kuin leijonan kohtaaminen Korkeasaaressa.

Karhut otti juuri ennen erätaukoa jäähyn ja vieläpä oman ylivoimansa aikana. Toisen erän alkuun Blue Fox näytti kotijoukkueelle ylivoimapelaamisen mallia, kun Isomäen passista Saaristo laittoi illan toisellaan vierailijat 0-2 johtoon. Puoli minuuttia edellisestä ja oma koira, karhu, kettu tai mikä lie puraisi kotijoukkuetta, kun Ville Rynnäs vei Siniketut jo 0-3 johtoon. Urheilun suurkuluttajana Rynnäs muisti kunnioittaa entistä seuraansa ja urheilun kirjoittamatonta sääntöä eikä lähtenyt ensimmäistä maaliaan entistä seuraansa vastaan tuulettamaan... eikäkun no katso itse tästä  Vitsi vitsi, kyllä Rykä saa tuulettaa, ei se niin jokapäiväistä ole :) (toimitus huomauttaa)

Karhujen onneksi jo seuraavassa vaihdossa Riku Prokki kavensi krogilasinkorkuisellaan lukemiksi 1-3. Maali oli ottelun jatkon kannalta äärimmäisen tärkeä ja loi uudelleen uskoa Karhulaumaan. Hieman ennen erän puoliväliä Juha Tikka neppaili maalin edestä tilanteeksi 2-3. Minuutti kavennuksesta ja Blue Fox puolustus rikkoi Mikael Lindroosia tuomarien tulkinnan mukaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Vaikka tilanteessa jäähyn arvoinen rike tapahtuikin, ei edes värilasien läpi katsottuna tilanteesta olisi tarvinnut rankkaria viheltää.
Pallon taakse asettuneen Ville Salosen yritys oli hyvä, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta. Epäonnistuneesta rankkarista hyvityksenä seurannut ylivoima ei sekään tuottanut tulosta ja kun isännille ei kelvannut, käytti vierailijat saamansa paikat. Ensin Saaristo viimeisteli hattutemppunsa vaihteeksi ylivoimalla ja minuutti edellisestä Johnny Fredrikssonin laukaus valui harmillisen hitaasti Karhumaaliin.

Karhut kavensi kerran vielä, kun Riku Prokki ampui nuoremman veljensä passista pallon maaliin. Karhujen kiri kuitenkin tyssäsi lopulta Mikael Lindroosin ajassa 54:07 ottamaan viiden minuutin jäähyyn. Hivenen varmistellen ylivoimaansa pelannut Blue Foxikaan ei onnistunut enää maalinteossa ja näin ottelu päättyi vierailijoiden 5-3 voittoon.

Karhujen urakka ei helpotu, sillä seuraavassa ottelussa joukkue lähtee haastamaan sarjassa toisena majailevaa SB Vaasaa, vaasalaisten kotikentälle. SB Vaasa on pelannut pelin vähemmän kuin sarjaa tällä hetkellä johtava Salba ja joukkue haluaa varmasti ottaa takaisin paikkansa suoran nousijan paikalla Karhujen kustannuksella.