Vaiherikas vääntö päättyi Karhujen juhliin

Keskiviikko-ilta Porin Urheilutalolla tarjosi paikalle saapuneille katsojille vaiherikkaan taiston. Kolmen joukkueen, Karhujen, SBS Wirmon ja tuomareiden kohtaaminen päättyi lopulta Karhujen 7-6 jatkoaikavoittoon.

Ottelu alkoi porilaisryhmän kannalta hyvin, sillä vain reilun puolentoista minuutin jälkeen Benjamin Lepola vei isännät 1-0 johtoon. Tuohon jäikin sitten Karhujen hyvät esitykset seuraavan kahden erän osalta. Avausjakson aikana porilaisryhmän peli sekosi ja joukkue esitti kotiyleisölle kauden huonointa peliään. Wirmo onnistui ensimmäisessä erässä kahdesti maalinteossa. Ensin alivoimalla Tatu Kanervisto teki Wirmon 1-1 tasoituksen. Wirmon toinen maali puolestaan tuli Karhujen pelatessa alivoimalla Antti Keskitalon viimeistellessä osuman.

Toinen erä jatkui Karhuilta ensimmäisen erän tahtiin. Joukkueen peli oli edelleen selvästi Wirmoa heikompaa ja se näkyi rankasti tulostaululla. Jani Varjonen, Antti Vuorinen ja Antti Hopeanaula iskivät maalin mieheen vieden vierasjoukkueen jo 5-1 johtoon. Karhujen Saku Lahtinen punnersi alivoimalla erän puolen välin jälkeen Karhujen toisen osuman. Lahtisen osuma jäi laihaksi lohduksi, sillä reilun minuutin jälkeen pallo oli löytänyt tiensä kuudennen kerran ohi Karhujen maalissa pelanneen Rasmus Östermanin. Päätöserään lähdettiin vierasjoukkueen 6-2 johtoasemista.

Ottelun päätöserä muutti kuitenkin pelin luonteen täysin. Erässä vihellettiin kahta ensimmäistä erää enemmän jäähyjä, joka sopikin lopulta Karhuille hyvin. Wirmon Tatu Kanervistolle tuomittiin viiden minuutin rangaistus erän kolmannella peliminuutilla. Karhut nousi tehokkaan ylivoimansa ansiosta taistelemaan pelin voitosta. Kolmen tehdyn ylivoimamaalin jälkeen tulostaululla oli lukemat 5-6. Kolmesta osumasta vastasivat Tomi Jerkku, Kalle Santanen ja Aapo Tamminen. Wirmolle tarjottiin vielä mahdollisuutta ratkaista ottelu, kun Karhujen Saku Lahtinen ja Juha Tikka ottivat samanaikaiset rangaistukset. Hyvin taistellut Karhu-lauma kuitenkin kesti kaksi minuuttisen, jonka aikana Rasmus Österman venyi pariin otteeseen todelliseen haamutorjuntaan. Lopulta Juha Tikka nosti 6-6 maalillaan joukkueen jatkoajalle Karhujen pelatessa ilman maalivahtia, kun ottelua oli pelaamatta enää reilu minuutti.

Jatkoaika ei ehtinyt vanheta kuin 34 sekuntia, kun Wirmon pallon menetyksen jälkeen Rami Prokki tarjoili illan sankari Juha Tikalle voittomaaliin oikeuttaneen maalipaikan. Tikka ei epäonnistunut ja ilta sai kotijoukkueen kannalta erinomaisen päätöksen.

-Kaksi erää pelattiin kauden huonointa peliä. Oltiin täysin hukassa. Kolmannessa erässä rangaistukset sekoittivat peliä ja meidän ylivoima hyötyi siitä tänään. Vitosen jäähy onnistuttiin käyttämään hyvin, kommentoi Karhujen valmentaja Juha-Petri Kujansuu.

-Puolitoista viikkoa oli rikkonaista harjoittelua takana ja se näkyi tuossa suorittamisessa. Onneksi saatiin voitto ja millä tavalla, päätti Kujansuu.

-Wirmo oli tänään hyvä. Paljon parempi mitä ensimmäisessä kohtaamisessa. Meiltä oli heikkoa peliä viimeiseen erään asti. Onneksi saatiin ylivoimalla tarvittavat osumat, kommentoi pelin ratkaissut Juha Tikka.

Karhujen tehokkaimpana tänään hääri kolme tehopistettä kerännyt Benjamin Lepola. Ottelun ratkaissut Juha Tikka iski puolestaan kaksi maalia. Maalissa pelannut Rasmus Österman onnistui kuudesta takaiskusta huolimatta hyvin merkkauttaen tililleen 29 torjuntaa.