Karhut vankisti kolmospaikkaansa kotivoitolla

Karhujen ottelut Divarissa jatkuivat tänään kotiottelulla sarjajumbona olevaa Pirkkoja vastaan. Ottelusta muodostui ennakoidusti vaikea ottelu kotijoukkueelle. Putoamisen kohtalon kokeva Pirkat kiusasi kotijoukkuetta kolmannen erän puoliväliin asti.

Avauserästä muodostui Karhuille heikko. Pirkat onnistui omassa pelissään hyvin ja Karhujen todelliset maalipaikat kuivuivat kasaan heikon viimeistelyn takia. Ottelun avausmaalia pääsi juhlimaan vierailijoiden Janne Nousiainen, joka ohitti Karhujen maalilla pelanneen Tomi Bergendahlin. Aapo Tammisen komea henkilökohtainen suoritus alivoimalla toi Karhut erässä tasoihin. Pirkat onnistui kuitenkin viemään erän nimiinsä Juho Vähätalon maalilla numeroin 2-1.

Toisessa erässä Karhujen Markus Hautaoja nosti ensin erän alkuun kotijoukkueen tasoihin. Tämän jälkeen kuitenkin Pirkat meni ottelussa vielä kertaalleen johtoon Sakari Niemisen toimesta. Ensimmäisen erän tuhlailu ei Karhujen osalta enää toistunut niin pahasti kuin toisessa erässä. Karhut onnistui viemään toisen erän lopulta nimiinsä maalein 5-1.

Päätöserässä Pirkat nousi vielä hetkellisesti uhkaamaan Karhuja, mutta Risto-Matti Lummikon 4-6 kavennus jäi vieraiden ainoaksi osumaksi. Karhujen peli puolestaan vapautui erän puolen välin jälkeen. Viimeiseen kymppiin joukkue onnistuikin iskemään pallon viidesti Pirkkojen maalilla pelanneen Antti-Jussi Kaukosen selän taakse. Ottelu siis lopulta Karhuille varsin selvin 11-4 numeroin.

- Tärkeät kaksi pistettä saatiin. Ottelusta muodostui vaikea meille. Pirkat pelasi omaa peliänsä ja meillä oli paikoin tuskaista. Viimeistelyssä oli huolimattomuutta ja ottelun ratkaisu venyi aina päätöserään, kommentoi Karhujen valmentaja Pekka Nylund.

- Ei tuo Pirkat niin huono joukkue ole mitä sarjataulukosta voisi olettaa. Hyvin pojat saivat meidän pelin sekaisin. Oli siinä tänään sellainen syöttömoodi päällä, että maalia sai odottaa aina loppu hetkille asti, peliä kommentoi syntymäpäiväsankari Juha Tikka.