• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen viikko päättyy sunnuntaina Helsingissä


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen viikko saa päätöksensä sunnuntaina vieraskentällä, kun joukkue kohtaa Divariin nousseen Helsingin IFK:n. Perinteikäs seura teki täksi kaudeksi paluun maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Seuran kulta-aika osui vuosituhannen vaihteeseen, jolloin joukkue voitti Suomen mestaruuden sekä ensimmäisenä suomalaisena joukkueena Euroopan Cupin.

Alkanut kausi on seuralle Divarissa kaikkiaan neljäs. Kauden ensimmäisessä ottelussa joukkue kohtasi paikallisvastustajansa Erä Akatemian Mosahallissa. Avausottelusta joukkueelle tuli sarjataulukkoon 10-8 tappiomerkintä. Kaksi viikkoa sitten joukkueen kauden ensimmäinen kotiottelu puolestaan oli kahden sarjanousijan tasainen vääntö. Pisteet tasattiin lopulta vähämaalisessa ottelussa numeroin 2-2. Yhden sarjapisteen turvin joukkue majailee 14 joukkueen sarjassa sijalla 13.

Kahden ensimmäisen ottelun tehomiehenä on joukkueesta häärinyt Tuomas Nylander. Nylander on merkkauttanut kahteen peliin tehot 2+3. Divarin torjuntapörssin kärjessä majailee tällä hetkellä helsinkiläisten kokenut Paolo Keinänen. Keinänen pelasi FBC Turkua vastaan pelatun 2-2 tasapeliottelun torjuntaprosentilla 92,59%.

Karhuille ottelu on puolestaan kauden neljäs. Joukkue pelasi viimeksi keskiviikkona Helsingissä, kun Erä Akatemia isännöi porilaisryhmää. Keskiviikon ottelusta mukaan Poriin ei tullut sarjapisteitä, vaan selvä 8-4 vierastappio. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta joukkue on saalistanut yhden voiton sekä kaksi tappiota, joista ensimmäinen koettiin jatkoajan jälkeen.

Sunnuntain ottelussa tehopisteitä tarvitaan koko porilaisryhmältä, sillä pelkästään tehotrion varaan tuloksen tekoa ei voida laskea. Maalilla sunnuntain pelissä jatkanee kaikki kolme ensimmäistä peliä pelannut Rasmus Österman.

Seuraavaksi Karhujen valmentaja Jani Kannoston mietteitä viikon päättävästä ottelusta.

Kiireinen viikko päättyy sunnuntai-iltana Helsingissä. Keskiviikko oli vaikea joukkueelle. Millä eväin saadaan Karhulauma iskuun perinteikästä seuraa vastaan ja pisteet bussin mukana Poriin?

”Sunnuntaina on viikon toinen vierailu "isol kirkol" ja nyt olisi kyllä meidän vuoro ottaa pisteitä kotiin tuomiseksi. Keskiviikon pelissä oltiin potkun perässä koko pelin ajan, joten nyt täytyy kaikkien parantaa pieniä perusasioita aina valmistautumisesta lähtien. Karhulauman tulee olla nälkäinen, halukas, aktiivinen, nöyrää viisikkopuolustamista sekä tehokasta hyökkäyspelaamisesta pelaava ryhmä.”

HIFK on saalistanut yhden pisteen kauden kahdesta ensimmäisestä pelistä. Minkälainen vastus on odotettavissa?

”HIFK nousijana metsästää ekaa voittoaan ja on varmasti aktiivinen ja suoraviivainen joukkue. Todella hereillä saa olla HIFK:n hyökkääjien kanssa. Totuus on kuitenkin se, että Karhulauma vaikuttaa pelin tulokseen vain ja ainoastaan keskittymällä omaan tekemiseen. Se on paras vaikute ottelun lopputulokseen.”

Sunnuntain ottelu Campo-Sportilla alkaa kello 18:30 ja ottelua voi seurata mm. Divarin tulosseurannan kautta.

Lue myös