Karhut palasi voittokantaan sunnuntaina

Karhujen viikko päättyi eilen Helsingissä maalirikkaaseen 10-4 vierasvoittoon. Joukkue kohtasi sarjanousija HIFK:n runkosarjan neljännessä ottelussa.

Ottelu alkoi Karhujen kannalta katastrofaalisesti, kun reilun kymmenen peliminuutin jälkeen tulostaululla komeilivat kotijoukkueen 3-0 johtonumerot. Vierailijoiden vaikeudet alkoivat, kun Juha Tikka hankki itselleen viiden minuutin rangaistuksen. HIFK:n Asko Santero ja Miko Jussila onnistuivat ylivoimalla siirtämään isännät 2-0 johtoon. Erän puolenvälin jälkeen Santero lisäsi HIFK:n johdon jo kolmeen maaliin. Painajaismaisen alun jälkeen Karhujen otteet paranivat huomattavasti ja ottelu alkoikin porilaisten kannalta alusta, tosin kolmen maalin takaa. Aaro Ollikainen antoi alkutahdit Karhujen nousulle 3-1 kavennuksellaan. Karhut onnistuikin tasoittamaan ottelun vielä avauserässä lukemiin 3-3, kun Saku Lahtinen ja Benjamin Lepola tekivät maalin mieheen.

Toisessa erässä Karhut siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon, kun puolustaja Aapo Tamminen iski kauden kolmannen osumansa. HIFK tuli vielä kertaalleen tasoihin minuutin päästä johtomaalista, mutta siihen loppui samalla helsinkiläisten juhliminen. Viimeisen reilun 33 peliminuutin aikana maalitekoa pääsi juhlimaan vain porilaisryhmä. Ville Salonen iski ottelun voittomaaliksi jääneen 4-5 osuman ylivoimalla hieman ottelun puolivälin jälkeen. Osuma oli samalla Salosen kauden ensimmäinen.

Päätöserästä muodostui Karhujen näytöstä ja joukkue iskikin erän aikana pallon viidesti ohi HIFK:n maalilla pelanneen Paolo Keinäsen. Kahdesti maalinteossa onnistui Mikael Lindroos ja kertaalleen mieheen tehotrion kolmikko Benjamin Lepola - Saku Lahtinen – Juha Tikka.

”Alku oli meiltä todella vaikea. Saatiin vitosen jäähy ja kaveri onnistui siinä iskemään pari häkkiä. Eka kymppi oli todella huonoa”, kommentoi ottelun alkua valmentaja Jani Kannosto.

”Saatiin sitten ottelu tasoihin vielä avauserässä ja pääsimme kuskinpaikalle. Päätöserässä sitten näytti siltä,  että vastustajalta loppui mopon bensa. Viimeiset vajaat 50 minuuttia menivät meidän nimiin 10-1”, jatkaa Kannosto.

”Tärkeä voitto meille henkisesti. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Näin tasaisessa sarjassa kaikki pisteet ovat todella tärkeitä. Nyt vaan hyvä treenijakso alle ja kohti seuraavia taistoja”, päättää Kannosto.