Lampaantaljaan verhoutunut Karhulauma ennenaikaisilla talviunilla Vaasassa

Karhujen vierailusta Vaasaan muodostui joukkueelle synkkä. Porilaisjoukkue ei kyennyt haastamaan kotijoukkue SB Vaasaa missään vaiheessa. Ottelu päättyi lopulta vaasalaisten ansaittuun 7-1 kotivoittoon.

Avauserä alkoi Karhujen kannalta huonosti, sillä pallo oli löytänyt tiensä Rasmus Östermanin taakse kahden minuutin kohdalla. Huonosti puolustettu tilanne johti Olli Puputin iskemään ottelun avausmaaliin. Karhut sai avauserässä muutaman hyvän vastaiskun, mutta SB Vaasan maalissa pelannut Topias Laitala torjui tilanteet lopulta varsin helposti. Erän loppu hetkillä isännät lisäsivät johtoaan kahdesti ennen erätaukoa. Ensin Samir Mountassir teki hienon yksilösuorituksen alivoimalla. Erän päättäneet 3-0 numerot viimeisteli avauserän viimeisellä minuutilla Janne Karvonen.

Toisessa erässä Kevin Nylund ja Jesse Palmberg lisäsivät isäntien johtoa aina 5-0 lukemiin ennen kuin porilaiset saivat ensimmäisensä. Karhujen illan ensimmäisen ja samalla viimeisen maalin teki ylivoimalla Saku Lahtinen. Karhujen tämän illan viimeistelystä kertoo paljon se, että ainokainen maali meni lopulta vaasalaisten maaliin kotijoukkueen pelaajan mailan kautta. SB Vaasan Tomi Luhta katkaisi lopullisesti Karhujen  selkärangan 6-1 maalillaan vain pari minuuttia Lahtisen kavennuksen jälkeen.

Päätöserään Karhut vaihtoi maalinsuulle Tomi Lahden. Pitkään ei raumalaisveskari ehtinyt maalissa olla, kun pallo oli löytänyt jo tiensä Karhujen maaliin. Valtteri Pajunen viimeisteli ottelun viimeiseksi jääneen osuman ajassa 41:37. Päätöserän ikävin tilanne nähtiin, kun Karhujen Aapo Tamminen loukkasi jalkansa. Ottelun parhaana pelaajana palkittu vaasalaisvahti Topias Laitala venyi päätöserän aikana lopulta 13 kertaa pallon eteen.

”Eka erä oli hirveä meidän kannalta. Kaveri teki juuri niitä maaleja mitä ei pitänyt. Ensin erän alkuun huonosta peitosta. Toinen osuma alivoimalla huonosti puolustanutta yv:tä vastaan. Ja vielä kolmas maalin edestä kaksinkamppailusta”, kommentoi avauserää Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Toisessa erässä koitettiin vielä päästä peliin mukaan, mutta ei päästy edes lähelle. Ketjumuutoksilla koitettiin herättää jengiä, mutta tänään sekään ei auttanut. Päätöserään vaihdettiin vielä viimeisenä oljenkortena maaliavahtia”, jatkaa Kannosto.

”Tänään ei kyllä ansaittu yhtään mitään. Lukemat kertovat kaiken ottelusta. Meillä oli hyä valmistautuminen, mutta sitten jostain syystä näytti siltä että jalat unohtuivat bussiin. En olisi kyllä uskonut tämmöistä tulosta etukäteen”, päättää Kannosto.

Perjantain ottelusta ei porilaisjoukkueelle jäänyt mitään käteen. Kauden neljästä vierasottelusta kolme on pelattu arkipäivänä ja saldo niistä on surullinen. Kertaakaan joukkue ei ole onnistunut pisteitä nappamaan. Jos jotain hyvääkin perjantaissa oli, niin enää ei vieraissa pelata viikolla.

Saku Lahtinen 1+0
Ville Salonen 0+1
Rasmus Österman 23 torjuntaa (40 min.)
Tomi Lahti 3 torjuntaa (20 min.)

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi sunnuntaina, kun joukkue kohtaa kotikentällään NST:n. Ottelu Porin Urheilutalolla alkaa kello 18:00.