• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Sarjakärki saapuu torstaina Poriin


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen miesten edustusjoukkueen kevätkausi alkaa torstaina kotiottelulla, kun Porin Urheilutalolle saapuu Divarin kärjessä porskuttava Erä Akatemia. Torstain pelistä alkaa samalla joukkueen härkäviikot, sillä joukkue pelaa kahdeksan ottelua kuukauden sisään.

Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun alussa. Tuolloin Karhut lähti otteluun vaikeasta tilanteesta ja se näkyikin porilaisten otteissa. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi lopulta Erä Akatemia selvään 8-4 kotivoittoon. Pahiten karhulaumaa kiusasi Joonatan Surakka (2+2) ja Kevin Söderling (3+0).

Erä Akatemia lähtee peliin kuukauden pelitauolta. Sarjakärki pelasi edellisen ottelunsa 7. päivä joulukuuta, kun Loviisan Tor kävi kokemassa Mosahallin pahuuden lukemin 9-2. Kauden 14 pelatusta ottelusta joukkue on voittanut peräti 12. Kerran peli on päättynyt tasan ja vain kerran joukkue on kokenut tappion. Ainoan tappion joukkueelle on aiheuttanut joulukuun 4. päivä Blue Fox numeroin 8-3.

Kevätkauden alkaessa Erä Akatemian puolustuspää on ollut sarjan parhaimmistoa. Joukkue on päästänyt vähiten maaleja vain 69 kappaletta (4,9 / ottelu). Tehtyjä maaleja on puolestaan kasassa 99 kappaletta (7 / ottelu). Tehopisteiden valossa Kevin Söderling on ollut tehokkain Eräläinen 17 (13+4) tehopisteellään. Joukkueesta peräti 10 pelaaja ovat iskeneet vähintään 1 pisteen ottelua kohden. Karhujen vastaava lukema on kolme.

Karhujen edellinen ottelu on joulukuun 16. päivältä, kun joukkue kohtasi kotikentällään Joensuun Josban. Ennen joulutaukoa pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasan 5-5. Porilaisryhmä on tällä kaudella edennyt vuoristoradan tavoin voiton ja tappion seuratessa toinen toistaan. Pisin voittoputki on kahden ottelun pituinen. Nyt joukkueella on mahdollisuus hakea kolmatta kertaa putkeen pisteitä, kun alla on tasapeli ja voitto.

Karhujen tehokkaimpana kaksikkona kevätkauden alkaessa ovat 33 tehopistettä iskenyt Benjamin Lepola ja 29 tehopisteen Saku Lahtinen. Tammikuu tuo karhulauman hyökkäykseen myös helpotusta, sillä armeijassa olleet Kalle Kujansuu ja Tomi Jerkku ovat suorittaneet varusmiespalveluksen loppuun sekä pitkässä pelikiellossa ollut Juha Tikka on kärsinyt pelikieltonsa.

Vuoden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettuu Erä Akatemia. Millä eväin lähdetään hakemaan revanssia, valmentaja Jani Kannosto?

”Vuosi alkaa mitä kovimmalla haasteella eli sarjakärki saapuu Poriin. Erä Akatemia on todella kova nippu täynnä taitoa, fyysisyyttä sekä peliosaamista. Maalivahdit ovat hyviä, pakkiosasto Ailion johdolla peittävä ja pallotaitava sekä hyökkäys monipuolista pelaamista Söderlingin johdolla.”

”Karhulauman täytyy pystyä kauden tasapainoisimpaan esitykseen mikäli halutaan pisteitä metsästää kärkeä vastaan. Puolustuspelin täytyy olla viisikkona todella tiivistä, kovaa sekä uhrautuvaa. Hyökkäyspelin täytyy olla tehokasta, nopeaa sekä fyysistä eli maalille kovaa härdelliä. Omasta kokonaisuuden hallitsemisesta lähtee kaikki.”

”Odotettavissa todella kiihkeä matsi, jossa armoa ei pyydetä, joten kaikki kannustamaan Karhulaumaa vuoden ekaan matsiin ja kohti kiivasta pelirupeamaa, jossa pelataan 17 päivässä peräti 6 ottelua. Vuoden aloituspätkä on siis todellista pelaajien juhlaa.”

Miten joukkue treenasi tauon aikana? Entä miltä joukkueen terveystilanne näyttää uuden vuoden ensimmäisessä ottelussa?

”Sorvin ääreen ollaan palattu joulun ja vuoden vaihtumisen jälkeen eli levätty ja treenattu molempien juhlien ympärillä sopivassa suhteessa.”

”Kokoonpano on lähes täydellinen, kun Tikan Juhakin saadaan nyt taas mukaan. Miinusta on ainoastaan  Lahtisen Sakun loukkaantuminen, joka tapahtui viimeisessä pelissä Josbaa vastaan ennen taukoa. Sakun tilannetta seurataan päivittäin.”

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena reissari/sämpylä ja iso kahvi yhteensä 3,50 €.

Torstain ottelu Karhujen ja Erä Akatemian välillä alkaa kello 18:30. Otteluisäntänä vuoden ensimmäisessä ottelussa toimii Powerteam Pori Ry. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon.

Lue myös