Karhuille tyylipuhdas kotivoitto sarjakärjestä

Karhujen miesten edustusjoukkueen ottelut jatkuivat torstaina, kun joukkue kohtasi kotikentällään sarjakärjessä olevan Erä Akatemian. Vain yhden tappion sarjassa kärsinyt Erä Akatemia joutui lopulta nöyrtymään hyvän taistelun jälkeen lukemin 10-5. Karhujen ottama kotivoitto oli samalla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun joukkue ottaa pisteitä kolmesta peräkkäisestä ottelusta.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa avauserä antoi suunnan ottelulle. Samoin kävi myös toisessa kohtaamisessa. Pitkässä pelikiellossa ollut Juha Tikka pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa pelikiellon jälkeen. Kauaa ei Tikan tarvinnut kaukalossa olla, kun pallo oli maaliverkossa. Tikka iski ottelun avausmaalin reilun neljän peliminuutin jälkeen. Karhujen johto kesti kuitenkin vain reilun minuutin, kun vieraiden parhaana palkittu Miikka Martikainen iski illan ensimmäisen osumansa. Karhut pääsivät kääntämään avauserän nimiinsä kahden ylivoiman turvin.
Ottelussa jaettiin ainoastaan kaksi rangaistusta. Molemmat jäähyt jaettiin Erä Akatemialle avauserässä. Karhujen ylivoima oli täydellistä, sillä Tomi Jerkun ja Tuomas Puiston ylivoimaosumien ansiosta kotijoukkue siirtyi ensimmäiselle erätauolle 3-1 johtoasemista.

Erä Akatemia pääsi ottelun toisen erän alussa maalin päähän, kun Martikainen iski illan toisen osumansa. Karhut kuitenkin onnistuivat kuitata maalin heti seuraavassa vaihdossa Benjamin Lepolan osumalla.
Toinen erä oli ensimmäisen erän kaltainen. Molemmat joukkueet saivat hyviä maalipaikkoja aikaiseksi ja maalivahdit joutuivat venymään maaleillaan torjuntoihin. Erä loppupuoliskolla Eero Vanhatalo ja Markus Hautaoja tekivät maalin mieheen ja niiden osumien ansiosta Karhut vei toisen erän nimiinsä avauserän tavoin numeroin 3-1.

Kaksi ensimmäistä erää tarjosi kaikkiaan kahdeksan osumaa. Pelin viimeisessä erässä peli puolestaan avautui entisestään, kun Erä Akatemia lähti kirimään Karhujen etumatkaa kiinni. Joukkueet iskivät maaleja lähes vuorotahtiin. Erässä nähtiinkin kaikkiaan seitsemän maalia, Karhujen viedessä erän nimiinsä 4-3. Päätöserän hienoimpia hetkiä tarjosi ensimmäiset kaksi Divarimaaliaan viimeistellyt Petteri Santi.

”Torstai-illan viihdettä todellakin. Ei voi kuin myhäillä kun katsoo lukemia taululta”, tiivisti ottelun päätyttyä Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”15 osumaa nähtiin pelissä, kahdeksan ensimmäiseen kahteen erään. Molemmat joukkueet ovat pallotaitavia joukkueita ja parempia siinä kuin pelkässä puolustamisessa. Kyllä lukemat osoittavat sen, että tällä kertaa meidän taito oli jonkun matkaa parempi.”

”Kaksi ensimmäistä erää saatiin tukittua aika hyvin se, missä Erä on hyvä. Päästiin hyvin pois alta ja saatiin hyviä vastahyökkäyksiä. Pitää myös sanoa, että harvinainen peli kuin vain kaksi jäähyä. Molemmat Erälle ensimmäisessä erässä. Johdettiin ekan erän jälkeen lähinnä sen ansiosta, että tehtiin molemmista ylivoimista maalit.”

”Oli aika vaikea tuo 6-2 tilanne meille. Ollaan aika harvoin oltu niissä asemissa kahden erän jälkeen. Yleensä ollaan oltu neljä maalia perässä siinä vaiheessa. Pelattiin kyllä hyvin päätöserässä, vaikka maaleja tuli.”

”Meidän maalivahti oli kaverin molaria edellä. Rasmus otti muutamia hyviä koppeja.”

”Petteri Santi oli myös hyvä. Nuori kaveri nousi Sakun paikalle ja teki pari maalia. Sitten siihen lisäksi paluun tehnyt Juha Tikka loukkaantui ja tilanne nousi toinen nuori Janne Kuusiluoto. Heittihän Jannekin sitten yhden maalin.”

”Ei meillä tässä mitään hätää ole. Nyt voidaan olla hetken polleita ja jatketaan sitten seuraavissa harjoituksissa. Sunnuntaina sitten jatketaan taas pelien merkeissä”, päättää Kannosto.

Voiton myötä Karhut on tasaisessa Divarissa nyt sijalla viisi. Matkaa kolmanteen sijaan on yksi piste. Pudotuspelipaikasta taisteleva Blue Fox on yhdeksäntenä kolme pistettä Karhujen takana. Tämän kauden Divari on viime kauden tapaan siis erittäin tasainen ja jokainen piste on tärkeä.