• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

HIFK saapuu sunnuntaina Karhujen vieraaksi


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Divarin ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun Karhut kohtaa kotikentällään sarjan häntäpäätä miehittävän Helsingin IFK:n. Edellisessä ottelussa vastaan asettui sarjakärki, nyt vastaan tulee vain yhden ottelun voittanut joukkue.

Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun alussa Helsingissä. Tuolloin ottelu oli tuloksellisesti tiukka kahden ensimmäisen erän ajan. Karhujen 10-4 vierasvoittoon päättynyt ottelu ratkesi vasta päätöserässä, jonka porilaisjoukkue vei nimiinsä numeroin 5-0. Pahiten IFK:ta kuritti kaksikko Benjamin Lepola – Saku Lahtinen. 

Helsingin IFK nousi täksi kaudeksi Divariin. Sarjanousijan kausi on ollut vaikea ja joukkue majaileekin sarjataulukon viimeisellä paikalla kolmen sarjapisteen turvin. Helsinkiläisjoukkue on voittanut kauden aikana vain yhden ottelu. Ainoa voitto tuli marraskuun alkupuolella NST:n kustannuksella. Voiton jälkeen joukkue on pelannut kuusi ottelua ilman sarjapisteitä.

IFK:n vaarallisinta osaa on ollut kolmikko Miko Jussila – Asko Santero – Ville Räikkönen. Yhteensä 50 tehopistettä tehnyt kolmikko mahtuu Divarin pistepörssissä niukasti 50 tehokkaimman pelaajan joukkoon. Maalin suulla suurimman torjuntavastuun on kantanut kokenut Paolo Keinänen. Keinäsen torjuntaprosentti 10 pelatussa ottelussa on 79,58 %.

Karhut lähtee otteluun voittopeli allaan, sillä vuoden ensimmäisessä pelissä torstaina kaatui sarjajohtaja Erä Akatemia. Porilaisryhmällä on nyt takanaan kolme peräkkäistä ottelua, joista joukkue on onnistunut saalistamaan viisi sarjapistettä. Sunnuntaina joukkueella on siis mahdollisuus hakea neljättä peräkkäistä tappiotonta ottelua.

Vastaan asettuu vaihteeksi häntäpään joukkue. Miten joukkue saadaan syttymään, kun kärkijengin jälkeen vastaan asettuu sarjan viimeinen, valmentaja Jani Kannosto?
”Sunnuntaina vastaan asettuu todellakin sarjan tyvipään valvoja HIFK. Ottelun alustuksessa varmasti tärkein asia on ASENNE. ”

”Syttymisessä ei sinänsä ole varmastikaan vaikeuksia, kun katsoo sarjataulukkoa. Niin tasainen vääntö on noin kymmenellä joukkueella pääsystä playoff-viivan paremmalle puolelle.”

”IFK on kuitenkin pelannut erittäinkin tasaisia otteluita ja Karhulaumakin oli 3-0 häviöllä vierasottelussa, jossa lopussa päästiin kaunistelemaan numeroita.”

”Totuus on kuitenkin se, että voitosta saa kaksi pistettä ja niitä lähdetään kotiyleisön edessä hakemaan. HIFK:ssä on muutamia vaarallisia hyökkääjiä Räkköläisen johdolla sekä se on myös ajanut nuoria pelaajia mukaan miesten peleihin.”

”Karhulauman täytyy ottaa ohjat ottelussa omiin käsiin ja alkaa hallita peliä heti sen alusta alkaen ja pitää itse huoli siitä, että teemana voisi olla: me viedään ja kaveri vikisee, sillä sarjassa ei todellakaan ole jaossa ilmaisia pisteitä oli vastustajan sarjasijoitus mikä hyvänsä.”

Edellisessä pelissä nuoret pelaajat nousivat tehopisteille. Ovatko juniorit jo pikkuhiljaa nousemassa pelien ratkaisijoiksi?

”Nuoret pelaajat ovat onnistuneet todella loistavasti tietyn ´kasvun´ kehyksissä, mikä antaa heille rutkasti itseluottamusta sekä uskoa lisää omiin kykyihin.”

”Hieno asia on, että nuoret pystyvät jo nyt myös tehoilemaankin, mutta miesten peleissä kyky parantaa kokonaisvaltaista pelaamista on elinehto siihen, että pystytään myös ratkaisuihin.”

”Nyt ollaan sillä kohdin, että nuoret ovat mukana yksittäisten pelien ratkaisija joukoissa ja on todellakin hieno asia, että tutut mörssärit alkavat saamaan taustatukea, joka myös pistää heidänkin pistämään joka pelissä parastaan.”

”Runkosarjan viimeinen kolmannes ja mahdolliset tulevat pudotuspelit sitten näyttävät sekä mittaavat nuorten kyvyn kasvaa vielä lisää niin henkisesti kuin fyysisestikin. Todella mielenkiinnolla odotellaan sitä, että kuinka paljon sitä ´pituuskasvua´ vielä löytyykään.”

”Eiköhän kotiyleisö saa nuorison sekä koko joukkueen esityksistä nauttia, kun saapuu sankoin joukoin kannustamaan Karhulaumaa sunnuntaina klo 15 urheilutalon pyhättöön.”

Pelin tiimellyksessä kannattaa muistaa myös Kahvila Porittaren tarjonta – viikon tarjouksena reissari/sämpylä ja iso kahvi yhteensä 3,50 €.

Sunnuntain ottelu Karhujen ja HIFK:n välillä alkaa kello 15:00. Tervetuloa kannustamaan Karhut kotivoittoon.

Lue myös