• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

LeBa-96 on tuplaviikonlopun ensimmäinen haaste


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Karhujen härkäviikot jatkuvat nyt viikonloppuna kahdella ottelulla Itä-Suomessa. Lauantaiaamuna matkaan lähtevä Karhulauma kohtaa ensimmäisessä pelissä sarjaan täksi kaudeksi nousseen LeBa-96:n.

Lauantain vastus on porilaisryhmälle varsin tuntematon kortti. Joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia ei pahemmin ole. Edellisen kerran Karhut ovat pelanneet Kontiolahdella lokakuussa 2013, kun joukkueet kohtasivat toisensa Suomen Cupissa. Tuolloin 2.divisioonassa pelannut LeBa pudotti Karhut Cupista maalein 4-2.

Divariin noussut LeBa-96 aloitti kautensa erinomaisesti. Joukkue kukisti kauden avausottelussa paikallisvastustaja Josban maalein 6-5. Joukkue otti toisen voittonsa heti seuraavassa pelissä liigasta pudonneen NST:n kustannuksella. Lauantain peli on joukkueelle kaikkiaan 18. Tähän mennessä LeBa on onnistunut voittamaan pelaamistaan otteluistaan kuusi. Yhdeksän tappion ja kahden tasapelin myötä sarjanousijan sijoitus on tasaisessa Divarissa kahdestoista.

Ennen lauantaita LeBa on tehnyt sarjassa vähiten maaleja. Pientä tehtyjen maalien määrää joukkue on onnistunut kompensoimaan hyvin erinomaisella puolustuksella, sillä LeBan verkkoon on tehty toiseksi vähiten maaleja. Joukkue sai katkaistua edellisessä pelissä kuuden ottelun voitottoman putken Niittomiesten kustannuksella.

LeBan tehokkainta osaa on ollut kokenut kaksikko Tatu Könönen (24 tehopistettä) ja Petri Väänänen (16 tehopistettä). Joukkueen maalivahdit ovat olleet sarjan kärkikastia. Joel Raatikainen on torjuntatilaston kakkonen (84,39 %) ja Lari Naumanen on viidentenä (82,41 %).

Karhut lähtee otteluun neljän ottelun pisteputkessa. Viime viikolla joukkue kohtasi kotikentällään Erä Akatemian ja HIFK:n. Molemmista otteluista joukkue onnistui ottamaan voitot maalierolla 22-9. Edellisissä peleissä tehot ovat jakaantuneet hyvin useammalle eri pelaajalle. Tehokkaimpana pistenikkarina on kuitenkin häärinyt Divarin pistepörssin voitosta taisteleva Benjamin Lepola. Lepola iski kahdessa viime viikon ottelussa peräti kymmenen tehopistettä (2+8).

Kolmen kotipelin jälkeen vieraskentällä kohdataan LeBa-96. Miten hyvin lauantain vastustajan pelikuviot ovat selvillä, valmentaja Jani Kannosto?

"Lauantaiaamulla lähdetään kello 6:00. Suunnataan laulunlyömään Pohjois-Karjalaan ja kohti ekaa pelipaikkaa eli Kontiolahtea, mutta ei sentään ampumahiihtostadionille vaan sisäpelikentille. Vastassa on tosiaan sarjanousija LeBa-96."

"Vastustaja on pelannut todella tiukkoja otteluita sarjassa ja vaikka se on erittäin tasaisessa sarjassa kolmanneksi viimeisenä, niin joukkue on kuitenkin päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja mikä entisestään kuvastaa sarjan tasaisuutta."

"LeBalla kulminoituu Väänäsen ja Könösen sekä viisikoiden kurinalaiseen pelaamiseen todella paljon."

"Kotipeleissään joukkue on pelannut erittäin aktiivista peliä, johon ollaan kiinnitetty huomiota, mutta omat eväät kyllä ratkaisevat ottelun lopputuloksen."

Viikonloppuna pelataan kaksi ottelua nopeaan tahtiin. Millaisella rosterilla Itä-Suomen kiertueelle lähdetään?

"Karhulauma pääsee matkaan täydellä rosterilla, sillä Tikan Juhakin on viime pelin huilin jälkeen mukana. Ainoa poissaolija on Lahtisen Saku, mutta Santin Petteri on kyllä tuurannut Sakua loistavasti."

"Karhulauman on oltava heti valmiina peliin, vaikka matka on pitkä. Pelin uomat, kun ovat hyvin loksahtaneet kohdilleen, niin nyt on pystyttävä näyttämään vieraskentilläkin sitä jämäkkää viisikkopeliä, kovaa asennetta sekä suurta itseluottamusta, että mielettömän hyvää pallollista peliä ja uhrautuvaa, taistelevaa puolustuspeliä."

Karhujen ja LeBan välinen ottelu alkaa lauantaina Kontiolahdella kello 17:00. Ottelun kehittymistä voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös