Karhut palasivat voittokantaan NST:n kustannuksella

Karhujen sunnuntainen vierailu Lappeenrantaan toi joukkueelle hyvän esityksen jälkeen kaksi sarjapistettä. Voiton myötä porilaisjoukkue nousi tasaisessa Divarissa sijalle kolme. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että sijoja kolme ja yksitoista erottaa vain neljä pistettä.

Karhut sai sunnuntaiaamuna vielä jobinpostia, kun matkaan lähtenyt karhulauma joutui tienpäälle ilman perjantaina loukkaantunutta Joni Halmista. Lappeenrantaan suunnattiin kaikkiaan 14 kenttäpelaajan voimin.

Tänään ei ryntäilty turhia

Hyvin otteluun valmistautunut karhulauma otti pelin kontrolliinsa jo avauserästä. Hyvistä maalipaikoista huolimatta Karhut ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa ensimmäisessä erässä. Erä päättyikin lopulta NST:n nimiin 1-0 lukemin, kun Otto Valavuo onnistui ohittamaan loistavasti Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin.

Karhut sai hyvän lähdön toiseen erään ja Benjamin Lepola toi joukkueen tasoihin vain minuutin pelin jälkeen. Erän toinen maali nähtiin vajaat viisi minuuttia ennen erätaukoa, kun Karhujen Eero Vanhatalo siirsi Karhut 2-1 johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Karhuilla oli toisessa erässä paikkoja lisämaaleihin, mutta viimeistelyssä ei onnistuttu. Mukaan mahtui pari ylivoimaa sekä yksi epäonnistunut rangaistuslaukauskin.

Kolmannen erän alkuun Tomi Jerkku ja Benjamin Lepola iskivät maalin mieheen ja niiden osumien jälkeen kotijoukkueen selkärangassa alkoi näkyä ensimmäisiä katkeamisen merkkejä. Karhut veivät päätöserän lopulta nimiinsä selvin 5-2 numeroin. Koko peli oli näin ollen porilaisjoukkueen juhlaa maalein 7-3.

”Tänään oli kyllä todella tasapainoinen esitys meiltä. Jokainen kenttäpelaaja puristi hyvin läpi pelin ja siihen lisäksi vielä Rassen hyvä esitys”, kommentoi Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Saatiin peli hyvin haltuun heti avauserästä. Vastustaja ei ollut niin sitkeä ja sähäkkä mitä odotimme. Heillä oli kuitenkin voitokas peli alla.”

”Kolmannen erän alussa, kun saatiin pari nopeaa maalia, niin alkoi peli olla selvä. Vastustaja sai erässä pari maalia värkättyä, mutta missään vaiheessa ei ollut hätää karhulaumalla.”

”Oltiin hyvällä asenteella pelissä ja kärsivällisiä. Sitten, kun peliä alettiin ratkaisemaan, niin eihän siinä ollut epäselvää kumpi joukkue pisteet vie.”

”Tästä on mukava lähteä kotimatkalle iloisin mielin. Matka jatkuu ja lähdetään seuraavaksi maksamaan kalavelkoja Jymylle, joka saapuu sunnuntaina Poriin”, päättää Kannosto.