• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen loppurypistys alkaa Tähtihallista


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Miesten Divaria on porilaisjoukkueen osalta jäljellä enää neljä ottelua. Karhulauma taistelee viime kauden tapaan pudotuspelipaikasta sekä mahdollisesta kotiedusta. Seuraavien kolmen viikonlopun aikana Karhut pelaa kaikkiaan neljä ottelua. Tänään joukkue kohtaa vieraskentällä sarjassa yhdeksäntenä olevan Blue Foxin.

Joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta marraskuun puolenvälin tienoilla Porissa muodostui vähämaalinen. Ottelussa nähtiin vain kuusi maalia Karhujen viedessä ottelun maalein 4-2. 

Blue Fox lähtee tämän päivän otteluun sarjataulukon sijalta yhdeksän. Joukkue on pelannut yhden pelin Karhuja vähemmän ja on kerännyt niistä kaikkiaan 21 pistettä, yhden per pelattu peli. Edellisessä ottelussa Blue Fox otti tärkeän vierasvoiton FBC Turkua vastaan maalein 10-7. Vierasvoiton myötä joukkue on nyt tasapisteissä kahdeksantena olevan turkulaisnousijan kanssa. Seitsemäntenä oleva Josba on puolestaan pisteen päässä.

Illan peli on tärkeä Karhujen lisäksi myös Blue Foxille, sillä karsintapeikko majailee vain kolmen pisteen päässä. Tuohon väliin mahtuu vielä kaksi muuta joukkuettakin.

Blue Foxin ehdoton henkireikä tälläkin kaudella on ollut Tero Saaristo. Saaristo on iskenyt 40 tehopistettä (24+16) pelaamissaan otteluissaan. Saariston lisäksi porilaisjoukkue saa olla tarkkana maalipörssin seitsemäntenä olevan Anton Kallvikin kanssa. Kallvik on viimeistellyt 21 osumaa yhtä monessa ottelussa.

Karhut lähtee otteluun sarjataulukon sijalta neljä. Divarin tasaisuudesta kertoo se, että sijoja kolme ja kuusi erottaa vain kaksi pistettä. Nyt ei siis ole varaa menettää yhtään pistettä huonoilla suorituksilla. Karhut pääsevät lauantain peliin neljän ottelun pisteputkessa. Edellisessä pelissä Karhulauma pelasi kotikentällään tasan 6-6 Limingan Niittomiesten kanssa.

Karhut palaa lauantaina tosipelien pariin, kun vieraissa kohdataan Blue Fox. Miten joukkue on harjoitellut lyhyen pelitauon aikana?

"Yhden vapaan viikonlopun jälkeen palataan lauantaina tositoimiin ja matkustetaan Blue Foxin vieraaksi Uusikaarlepyyhyn pisteiden metsästykseen."

"Joukkueella on takana hieman repaleinen harjoitusviikko alla, koska nuorilla miehillä on ollut menoja opiskeluiden johdosta tai pikemminkin opiskelujen ´kohokohtien´ johdosta."

"Mutta kyllä meillä iskukykyinen ryhmä jalkeilla on ja nyt kun ollaan jo kevään aurinkoisella puolella ja runkosarja lähenee kliimaksiaan (4 peliä jäljellä) niin aletaan pelaamaan isoista pisteistä ja jakamaan runkosarjan sijoituksia."

Onko kokoonpanoon luvassa muutoksia/yllätyksi?

"Tänään saadaan jälleen yksi uusi nuori pelaaja Karhulauman aloittavaan peliryhmään eli Eero Harjula. Eero saa tulikasteensa miesten otteluissa. Odotuksena on nuoren miehen kohdalla todella ennakkoluulotonta pelaamista, sillä Eero on kuulunut koko kauden edustuksen rinkiin. Kyse on todella taitavasta, maalinälkäisestä sekä ovelasta pelaajasta."

Mitä valmennus odottaa lauantaina vastustajalta Blue Foxilta? Onko vastustajan nuotit selvillä?

"Pelistä tuskin puuttuu jännitteitä, sillä kotijoukkue on meitä muutaman pinnan perässä ja tappelee sijoituksista pääsystä pleijjareihin ja sillä on alla makea vierasvoitto taskussaan FBC Turusta."

"Joukkueen peliä ollaan seurattu ja tiedetään mitä odottaa ja yksi peluri eli kotijoukkueen sielu Tero Saaristo on saatava kuriin. Hänen mukana muutkin hyökkääjät ovat vaarallisia sekä maalin suulla on myös yksi Divarin parhaista Roope Mutka."

"Karhulauma keskittyy käyttämään energiansa monipuolisen pelaamisen sekä maalinteon tehokkuuden tuomaan summaan. Viisikoiden yhteistyö tulee olemaan tärkein tekijä lauantaihuumassa, jossa jaetaan isoja pisteitä."

"Kunnon nuotit alkavat laulaa, kun pilli soi ja alkavat sävelet soida. Karhulauman on oltava henkisesti sekä fyysisesti valmis juuri silloin. Mielenkiintoinen lauantaipuhde on edessä ja oma ´sota´suunnitelma on se, jolla Karhulauma pisteitä kotiin tuo."

Karhujen ja Blue Foxin ottelu Tähtihallissa alkaa tänään kello 16:00. Ottelun kehittymistä voi seurata esimerkiksi Divarin tulospalvelun kautta.

Lue myös