Karhut voitti pudotuspeliavauksensa

Karhujen ja Loviisan välinen puolivälieräsarja alkoi tänään Porissa. Paikalle saapuneet yli 400 katsojaa saivat todistaa kotijoukkueen 10-4 voittoa.

Karhut sai otteluun erinomaisen lähdön, kun vain reilun kolmen peliminuutin jälkeen pallo oli löytänyt ensimmäisen kerran Loviisan maaliin. Karhujen avausmaalista vastasi ykköskenttään noussut Tomi Jerkku. Avausosuman jälkeen maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä. Seuraavaa maalia saatiin odottaa aina erän toiselle puoliskolle asti. Karhujen Tomi Jerkku iski illan toisen osumansa ajassa 10:48 Saku Lahtisen esityöstä. Porilaisten vahva avausjakso sai jatkoa heti seuraavassa vaihdossa, kun Ville Salonen vei isännät jo 3-0 johtoon. Salosen maali jäi erän viimeiseksi ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Karhujen 3-0 johtonumeroista.

Vaikeista toisista eristä kärsinyt Karhulauma jatkoi erätauon jälkeen hyviä otteitaan. Ensimmäisen vitosen aikana pallo oli löytänyt kolmesti Loviisan verkkoon. Markus Hautaoja iski erän kaksi ensimmäistä maalia ja Eero Vanhatalo teki kolmannen osuman. Pelikellon näyttäessä kotijoukkueen 6-0 johtonumeroita loviisalaiset vaihtoivat samalla maalilla aloittaneen Niko Nordströmin ulos ja tolppien väliin asteli Henri Haapaniemi. Erän vanhetessa Karhujen ote hieman kirposi ja vieraat pääsivät kaventamaan peliä. Ensin Markus Hällsten avasi kuparisen. Saman erän aikana vielä maalipörssin voittanut Jonas Hällfors iski pallon ohi hyvin Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin. Toiselle erätauolle siirryttiin Karhujen 6-2 johtonumeroista.

Päätöserän alku minuuteilla Tomi Jerkku viimeisteli hattutemppunsa Ville Salosen syötöstä. Tommi Taimiston ylivoimaosumalla Tor sai vielä pientä toivoa, mutta kauaa se ei kuitenkaan kestänyt. Karhut iskivät pelimiehen kympin aikana pallon vielä kolme kertaa ohi Haapaniemen ja tulostaululla komeili 10-3 lukemat. Karhujen maaleista kaksi viimeisteli b-juniori Petteri Santi ja yhden osuman saalisti puolustaja Tuomas Puisto. Erän viimeisellä minuutilla Loviisa onnistui vielä kaunistelemaan päätösnumeroiksi 10-4.

”Eka peli käsitelty. Taululla mukavat 10-4 numerot. Ei siinä silti numeroilla väliä, voitoista kuitenkin pelataan”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen valmentaja Jani Kannosto.

”Tultiin peliin hyvin. Ei ollut jännäkakkaa, ei mitään puutumista. Toteutettiin niitä asioita, joissa ollaan hyviä.”

”Toinen erä lähti hyvin käyntiin meiltä. Ollaan vähän säästelty tuota toista erää. Iskettiin nopeasti maalit. Sitten iski pieni rallivaihde päälle. Alkoi selkä suoristua hiukan. Voitettiin kuitenkin toinenkin erä.”

”Meillä oli tänään paljon onnistumisia. Joka kenttä onnistui hyvin, nuorisokenttä mukaan lukien vaikka tiedettiin, että tulee kovapeli.”

”Jerkulle hieno hattutemppu. Piti kuitenkin aloittaa viltistä, mutta Benkku sairastui ja joutui jättämään pelin väliin.”

”Nyt alkaa loppuverkasta valmistautuminen kohti perjantaita. Huomenna vedetään lajitreeni ja pidetään palaveri. Meillä on nyt yksi tikki ja tämä on kahdesta poikki. Perjantaina laitetaan vielä lisää likoon. Olen varma, että ollaan valmiita siihen”, päättää Kannosto.