Karhut pitkälle kotimatkalle pää kainalossa

Niittomiehet jatkoivat sunnuntaina Karhujen tuskaa kukistamalla porilaisjoukkueen maalein 6-3.

Karhujen valmistautuminen vieraspeliin oli enemmän kuin värikäs ja lopulta se näkyi myös tulostaululla. Sairasteluista ja poissaoloista kärsinyt Karhulauma ei kyennyt hakemaan pisteitä Niittomiehiltä.

Ottelun avauserästä muodostui vähämaalinen. Erän ainoaksi jäänyt maali syntyi päätösminuuttien aikana, kun isäntien Tuukka Kivioja onnistui ohittamaan Karhujen maalilla pelanneen Rasmus Östermanin maalin edestä. Avauserässä molemmat joukkueet saivat pelata yhden kahden minuutin ylivoiman, mutta kumpikaan ei onnistunut avausminuuttien aikana maalin teossa.

Ottelun toisessa erässä isännät saivat lisättyä johtonsa kahteen maaliin reilun viiden peliminuutin jälkeen, kun Jouni Määttä onnistui maalin teossa. Karhujen Eero Harjula toi vierailijat maalin päähän pari minuuttia myöhemmin Aaro Ollikaisen syötöstä. Päätöserään siirryttiin kuitenkin Niittomiesten kahden maalin johtoasemasta. Vajaat viisi minuuttia ennen erätaukosummeria Eerik Lukkari teki joukkueensa kolmannen osuman Kiviojan syötöstä.

Päätöserässä Karhut pääse peliin mukaan Matti Rössin tekemällä 3-2 kavennuksella kolmen peliminuutin kohdalla. Karhujen takaa-ajot katkesivat tänään kuitenkin tylysti. Heti seuraavassa vaihdossa Kivioja vei isännät taas kahden maalin karkumatkalle. Eero Vanhatalon 4-3 -kavennus osuma jäi Karhujen viimeiseksi maaliksi Limingassa. Niittomiehet onnistuivat päätöserässä vielä kaksi kertaa muutaman minuutin sisällä Karhujen kavennuksesta. Pisteet jäivät siis pohjoiseen 6-3 -tuloksella.

”Paikkoja oli tänään vaikka kuinka ja paljon, mutta mistään ei uponnut”, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto.

”Kyllä se itseluottamusta syö, kun paikoista ei saada onnistumisia ja samaan aikaan meidän muutamista mörhöilyistä tulee takaiskuja.”

”Peli-ilme ja asenne olivat kyllä hyviä. Useampikin pelaaja pelasi todella pirteästi, mutta nyt vaan kaivattaisiin sitä onnistumista.”

”Nyt on vielä kaksi kotimatsia ennen taukoa. Niistä lähdetään hakemaan sitä helpottavaa voittoa”, päättää Kannosto.

Aaro Ollikainen 0+2
Eero Vanhatalo 1+0
Eero Harjula 1+0
Matti Rössi 1+0
Juho Myllyharju 0+1
Rasmus Österman 18 torjuntaa

Karhujen ottelut jatkuvat seuraavaksi ensi viikon sunnuntaina, kun Porin Urheilutalolle saapuu vieraaksi ÅIF.