Nokian KrP karkasi Karhuilta päätöserässä

Karhujen kausi jatkui tiistaina vieraskaukalossa, kun joukkue kohtasi kautensa mollivoittoisesti aloittaneen Nokian KrP:n. Joukkueet etenivät ottelussa tasatahtia aina viimeiselle kympille asti. Tämän jälkeen kotijoukkue otti 11-8 -voittoon tarvittaneen loppukirin.

Tiistai-illan taisto alkoi Karhujen kannalta heikosti. Pelikello oli ehtinyt vierähtää eteenpäin vain yhdeksän sekuntia, kun ensimmäinen maali oli nähnyt päivän valon. Maalirikkaan ottelun maaliteon aloitti Nokian Joni Henttonen. Avauserässä joukkueet iskivät osumia vuorotahtia. KrP meni ensin johtoon ja Karhut onnistui kuittaamaan maalin varsin nopeasti. Ensin Juho Miilunpalo tasoitti tilanteeksi 1-1. Reilun viiden peliminuutin jälkeen KrP:n 2-1 -numerot kuittasi Benjamin Lepola. Vielä kerran kotijoukkue onnistui avauserän aikana siirtymään johtoon, mutta Karhujen kapteeni Kalle Santanen kuittasi ensimmäisen erän päätösnumerot 3-3 taululle, kun pelikello näytti aikaa 16:59.

Toisesta erästä muodostui avauserän kaltainen. Keskimmäisen 20 minuuttisen aikana Karhut oli ensin maalin karussa ja kotijoukkue tasoitti. Avauserän tavoin toisessakin erässä iskettiin yhteensä kuusi maalia. Karhujen karkumaaleista vastasivat Juha Tikka, Benjamin Lepola ja Aaro Ollikainen. Kahdesti kotijoukkue onnistui kuittaamaan Karhujen johtomaalin heti maalin jälkeisessä vaihdossa. Päätöserään siirryttiin tasatilanteesta 6-6.

Nokia aloitti kolmannessa erässä maalien tehtailun heti toisella peliminuutilla, kun Tuukka Salo viimeisteli avopaikasta 7-6 -numerot taululle. Karhut nousivat ottelussa vielä kertaalleen tasoihin Aapo Tammisen maalilla. Tämän jälkeen kotijoukkue iski palloni neljästi Karhujen maaliin viimeisen reilun 11 peliminuutin aikana. Osumista yksi syntyi Karhujen tyhjään maaliin. Pelin lopussa porilaisjoukkue pääsi kaunistelemaan päätösnumeroiksi 11-8 ylivoimalla, kun Benjamin Lepola viimeisteli illan kolmannen maalinsa.

- 50 minuuttia mentiin tasaisesti pelissä. Päästiin taas hyvin maalipaikoille ottelussa. Jälleen kävi selväksi, että tämän tason joukkueita vastaan tarvitaan ehjä 60-minuuttinen pisteisiin, kommentoi pelin jälkeen Karhujen päävalmentaja Mikko Lehti.

- Liikaa tehdään edelleen virheitä etenkin omassa päässä. Niistä rankaistaan kyllä kovalla kädellä, kuten Nokiaa vastaan.

- Lokakuun ohjelma on kyllä todella haastava. Kohtaamme sarjan kärkipään joukkueita. Nyt pitää saada tuo oman pään pelaaminen kuntoon seuraaviin otteluihin, päättää Lehti.