• Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Yhteystiedot
  • Juniorit
  • Verkkokauppa

Karhujen kausi jatkuu keskiviikkona Turussa


Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Porilaisjoukkueen runkosarjan kolmanneksi viimeinen ottelu mitellään keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa. Kotijoukkue FBC Turku taistelee pudotuspelien kotiedusta samaan aikaan, kun Karhut yrittää kammeta itseään kahdeksan parhaan joukkoon.

Joukkueet kohtasivat toisensa marraskuun alussa Porissa. Karhut otti tuolloin yhden kauden selvimmistä voitoista, kun FBC Turku joutui lähtemään kotimatkalle 9-2 -tappio niskassaan. Pahiten turkulaisia Porin ottelussa kuritti neljä pistettä saalistanut Juuso Ahola. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät Eero Vanhatalo, Tuomas Huhtala ja Ville Salonen.

Turkulaiset ovat sarjassa ennen keskiviikon ottelua viidentenä tasapisteissä neljäntenä majailevan Niittomiesten kanssa. Sarjakolmonen Koovee on pisteen päässä ja puolestaan takana vaanivat kolmen pisteen sisällä M-Team ja O2-Jyväskylä.

FBC:n kolmen ottelun voittoputki katkesi yllättäen viime perjantaina kotikaukalossa. Karsijan paikalla majaileva SB Vantaa haki täydet pisteet Kupittaalta maalein 4-5. Vantaa johti ottelua reilut puoliminuuttia ennen päätössummeria vielä 2-5, mutta turkulaiset onnistuivat lopussa iskemään kaksi kavennusosumaa ilman maalivahtia. Tehokkaimmin SB Vantaata vastaan pelasi ykköskentän laituri Juho Sorri tehoin 1+1.

Joukkueen sisäisessä pistepörssissä kärkipaikoilla majailevat 30 (13+17) tehopisteen Aku Kuikka ja 26 (5+21) pisteen Jaakko Hautamäki. Joukkueen maalipörssin kärjessä ovat 18 maalin Matias Kallio ja 15 osuman Miika Hämäläinen. Molemmat FBC:n maalivahdit ovat päässeet tällä kaudella torjuntavastuuseen. Hieman useammin laatikossa on nähty kuitenkin Aleksi Sillantakaa (15 ottelua 80,82 %).

Karhut lähtee Turkuun niin ikään ärsytettynä. Lauantaina joukkue koki kirvelevän 7-6 -vierastappion Loviisassa. Päätöserässä karkuun päässyttä kotijoukkuetta ei enää saatu kiinni ja tärkeät pisteet jäivät saavuttamatta.

Keskiviikkoisen ottelun jälkeen Karhuilla on jäljellä vielä kaksi runkosarjan peliä. Kotikaukalossa kohdataan Koovee ja runkosarja päättyy porilaisjoukkueen osalta vierailuun Lappeenrannan Urheilutalolle.

FBC Turun ja Karhujen välinen ottelu alkaa keskiviikkona Kupittaan palloiluhallilla kello 19:00. Ottelua voi seurata SolidSportin kautta tai Divarin tulospalvelusta.

Lue myös